Ερντογάν για S-400: Να το σκεφτούν πολύ καλά οι ΗΠΑ πριν επιβάλλουν κυρώσεις

Ερντογάν για S-400: Να το σκεφτούν πολύ καλά οι ΗΠΑ πριν επιβάλλουν κυρώσεις

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι δεν αναμένει πως οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία εξέφρασε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας πως η σχετική συμφωνία με τη Μόσχα θα προχωρήσει καθώς «είναι τελειωμένη», όπως ανέφερε.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με ξένους ανταποκριτές στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε πως η Ουάσιγκτον θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά πριν αποφασίσει την επιβολή κυρώσεων προς ένα μέλος του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία, προσθέτοντας πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Αγκυρα θα απαντήσει αναλόγως. 

Ο Ερντογάν δήλωσε πως έχει καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ, όμως οι δεσμοί της Τουρκίας με ανθρώπους που εργάζονται κάτω από τον Αμερικανό πρόεδρο είναι «πολύ, πολύ διαφορετικές» και πως ομάδες και στις δύο πλευρές συχνά διαφωνούν σε ορισμένα θέματα, περιλαμβανομένων των S-400.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή