Τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του σχεδίου παρουσίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην Αγκελα Μέρκελ

Τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του σχεδίου παρουσίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην Αγκελα Μέρκελ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου, που θα υλοποιήσει εφόσον η Νέα Δημοκρατία, εκλεγεί πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Η συνάντηση, που σύμφωνα με ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Επίσης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε στον κ. Αναστασιάδη την αμέριστη στήριξη του και επανέλαβε την ανάγκη η Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η τελευταία εμμείνει στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

 

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τον επικεφαλής υποψήφιο του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του εξέφρασε, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, τη στήριξη του και υπογράμμισε την ανάγκη ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή