Ν.Δ.: Μηνύματα και ανανέωση μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Ν.Δ.: Μηνύματα και ανανέωση μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Yψηλοί συμβολισμοί, νέα πρόσωπα, πολλά από τα οποία είναι εδώ και καιρό στενοί συνομιλητές του προέδρου της Ν.Δ., αν και μη προερχόμενοι από τη Ν.Δ., διεύρυνση και στίγμα από την κοινωνία σηματοδοτεί το παζλ των ανθρώπων που επέλεξε ο Κυρ. Μητσοτάκης για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ.

Στις πρώτες πέντε θέσεις φιγουράρουν πρόσωπα που το καθένα για τους δικούς του λόγους βρίσκεται ψηλά στο ραντάρ και στην εκτίμηση του προέδρου της Ν.Δ.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος επελέγη για λόγους συμβολισμού, αλλά και ουσίας, και όπως είπε προ ημερών ο κ. Μητσοτάκης «έχει να προσθέσει πολλά στην επόμενη Βουλή», η οποία προφανώς θα δώσει στίγμα και από τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί υποθέσεις όπως η Novartis και εξεταστικές επιτροπές. Στη δεύτερη θέση η Μαριέττα Γιαννάκου, πρόσωπο κύρους με μεγάλη διαδρομή στη Ν.Δ. που συμβολίζει την «ψυχή» της παράταξης και, όπως έλεγαν από την Πειραιώς, στο πρόσωπό της ο κ. Μητσοτάκης τιμά ολόκληρη τη Ν.Δ. Στην τρίτη θέση ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Παν. Αθηνών Γιώργος Γεραπετρίτης –υπήρξε συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου – σύμβουλος και στενός συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη εδώ και καιρό, στον οποίο είχε ανατεθεί και ο συντονισμός της 12μελούς ομάδας συμβούλων του. Στην τέταρτη θέση ο στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. ήδη από την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών, όπου και είχε βασικό ρόλο στον σχεδιασμό της εκλογικής στρατηγικής, ο συντονιστής Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Ν.Δ. Τάκης Θεοδωρικάκος. Στην πέμπτη θέση ο Χρήστος Ταραντίλης, καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ, στον οποίο ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέθεσε τον Οκτώβριο του 2017 τη γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. και σταθερός μετέχων έκτοτε στον «πρωινό καφέ» της Πειραιώς.

Για την έκτη θέση ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέλεξε τον προερχόμενο από τη Δράση Θόδωρο Σκυλακάκη. Στην έβδομη θέση φιγουράρει το όνομα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και διακεκριμένης πνευμολόγου Μίνας Γκάγκα, ενώ στην ένατη ο δρ Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αερόπολης, ο οποίος ανακηρύχθηκε καλύτερος οικογενειακός γιατρός της Ευρώπης για το 2019 – αμφότεροι σηματοδοτούν το βάρος που θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης στη δημόσια υγεία. Στην όγδοη θέση η καθηγήτρια Κωνσταντίνα Μπότσιου, πρώην γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Κ. Καραμανλής και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη στα της εξωτερικής πολιτικής. Στη δέκατη θέση η Βίκυ Λοΐζου, σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ., στην ενδέκατη η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, καταξιωμένη επαγγελματίας στον χώρο του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα, ενώ στην δωδέκατη θέση ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή