Ιράν: Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σηματοδοτούν το τέλος της διπλωματίας

Ιράν: Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σηματοδοτούν το τέλος της διπλωματίας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στον ανώτατο ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους κλείνει αμετάκλητα την οδό της διπλωματίας μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον εξέφρασε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

«Η επιβολή κυρώσεων στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν [Αγιατολά Αλί Χαμενεΐ] και τον επικεφαλής της διπλωματίας του Ιράν [τον ΥΠΕΞ Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ] κλείνει οριστικά τον δρόμο της διπλωματίας», ανέφερε ο Αμπάς Μουσαβί μέσω Twitter.

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «καταστρέφει τους καθιερωμένους διεθνείς μηχανισμούς για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Εκκληση του ΟΗΕ για διάλογο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προέτρεψε με ανακοίνωσή του η οποία εγκρίθηκε και από τα 15 κράτη μέλη να γίνει «διάλογος» και να ληφθούν μέτρα για να τερματιστούν οι εντάσεις στον Κόλπο, «καταδικάζοντας» ταυτόχρονα τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων.

Την απόπειρα των ΗΠΑ να συμπεριληφθεί στο κείμενο της απόφασης αυτής μια αναφορά σε εμπλοκή ή ευθύνη «κρατικού παράγοντα» στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον των πετρελαιοφόρων εμπόδισε η Ρωσία, ανέφερε διπλωματική πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή