Βραζιλία από τα παλιά, Αργεντινή σε κρίση

Βραζιλία από τα παλιά, Αργεντινή σε κρίση

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πειστική Βραζιλία και η πρόκριση με το… ζόρι της Αργεντινής κυριάρχησαν στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Αμέρικα, που μετά τους αγώνες που επρόκειτο να γίνουν σήμερα τα ξημερώματα κάνει ένα διάλειμμα ώς τη νύχτα της Πέμπτης.

Η γηπεδούχος Βραζιλία έδειξε επιτέλους τα δόντια της συντρίβοντας με 5-0 το Περού, που παρότι έμεινε πίσω από τη Βενεζουέλα, κατάφερε να αρπάξει μια θέση για την τελική οκτάδα ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των ομίλων. Οι Βραζιλιάνοι δεν συγχώρησαν τα λάθη των Περουβιανών, ενώ πέτυχαν δύο εντυπωσιακά τέρματα με τους Εβερτον και Γουίλιαν, με τον Τύπο να βλέπει έναν ικανό αντικαταστάτη του Νεϊμάρ στο πρόσωπο του Εβερτον. «Τον κρίνω έτοιμο να πάει αμέσως στην Ευρώπη», σχολίασε για τον ποδοσφαιριστή της Γκρέμιο ο συμπαίκτης του στην εθνική, Φιλίπε Λουίς.

Τη φορά αυτή δεν υπήρχαν αποδοκιμασίες παρά μόνο επιφωνήματα θαυμασμού για τη «σελεσάο», και ο δρόμος για τον τελικό είναι ανοικτός, αφού στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ιαπωνίας, Ισημερινού ή Παραγουάης την Πέμπτη αργά, και στον ημιτελικό τη νικήτρια της μάχης της Βενεζουέλας με την κάθε άλλο παρά αξιόπιστη Αργεντινή.

Χάρη κυρίως στις αδυναμίες της Παραγουάης και του Κατάρ, η Αργεντινή βρήκε τον δρόμο για την οκτάδα του θεσμού, με νίκη 2-0 το βράδυ της Κυριακής επί του Κατάρ που είχε δοκάρι στο 1-0. Η αποτυχία της Παραγουάης, που ηττήθηκε με 1-0 από τους αναπληρωματικούς της Κολομβίας, σήμαινε ότι η Αργεντινή έπαιρνε και τη δεύτερη θέση στον όμιλο, κάτι που μεταφράζεται ότι στα προημιτελικά θα παίξει με τη Βενεζουέλα.

«Τώρα αρχίζει ένα νέο Κόπα Αμέρικα» υποσχέθηκε ο Λιονέλ Μέσι μετά τη νίκη, αλλά το θέμα είναι ποιος πείθεται; «Ποιος από εμάς μπορεί να πει ότι κόντρα στη Βενεζουέλα, η Αργεντινή θα είναι το φαβορί;» διερωτήθηκε δικαίως χθες τα ξημερώματα κορυφαίος σχολιαστής στην τηλεόραση της Αργεντινής, προσθέτοντας ότι ο τεχνικός Λιονέλ Σκαλόνι εξακολουθεί να μην έχει βρει την καλύτερη σύνθεση για την ομάδα του. Αλλωστε, η Βενεζουέλα είναι αήττητη ώς τώρα και επιβλήθηκε εμφατικά της Βολιβίας με 3-1 το Σάββατο.

Το πρόβλημα της Αργεντινής είναι δομικό κι όχι συγκυριακό: «Κάθε φορά που χάνει η Αργεντινή σε ένα τουρνουά, ηττώμεθα δύο φορές, διότι χάνουμε πια και την πίστη στους εαυτούς μας. Χρειαζόμαστε περισσότερο έναν Μενότι παρά έναν Μαραντόνα», έγραψε ο βετεράνος Χόρχε Βαλντάνο, αναφερόμενος στον τεχνικό Σέσαρ Λουίς Μενότι που έφερε στην Αργεντινή το πρώτο παγκόσμιο τρόπαιο το 1978.

Σήμερα τα ξημερώματα θα έπαιζαν η Ουρουγουάη με τη Χιλή με έπαθλο την πρωτιά του γ΄ ομίλου και ο Ισημερινός με την Ιαπωνία σε ένα ματς όπου ο νικητής προκρίνεται, ενώ με ισοπαλία προκρίνεται η… Παραγουάη. Ο πρώτος του ομίλου θα παίξει με το Περού στην οκτάδα και ο δεύτερος με την Κολομβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή