Μητσοτάκης: Η αναμέτρηση δεν έχει κριθεί

Μητσοτάκης: Η αναμέτρηση δεν έχει κριθεί

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εν μια νυκτί δεν γίνεται τίποτα. Αυτό που γίνεται εν μια νυκτί είναι το κλίμα το οποίο θα δημιουργηθεί μετά μια ευρεία πολιτική επικράτηση της Ν.Δ. Γι’ αυτό θέτω ξεκάθαρα το ζήτημα για μια ισχυρή εντολή. Αν η εντολή για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ισχυρή, τότε προφανώς η αγορά θα έχει μεγαλύτερη αναταραχή… Λέω ξεκάθαρα στους συμπολίτες μας ότι αν με εμπιστεύονται προσωπικά και αν πιστεύουν στο πρόγραμμά μας, δώστε μας την εντολή, ασχέτως αν ανήκετε στη Ν.Δ.». Ισχυρή εντολή στο λεξιλόγιο του Κυριάκου Μητσοτάκη σημαίνει αυτοδυναμία. Και θα ζητεί «ισχυρή εντολή» όλο και πιο εμφατικά στο διάστημα που απομένει μέχρι την 7η Ιουλίου, διαμηνύοντας ότι κανένα αποτέλεσμα δεν είναι «κλειδωμένο» και ότι μη αυτοδυναμία της Ν.Δ. σημαίνει «νέες εκλογικές περιπέτειες» με απλή αναλογική.

«Η χώρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα κυβερνηθεί. Αλλά για να είμαστε σίγουροι και να μην μπλέξουμε σε συζητήσεις που δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάληξή τους, γιατί μπορεί να μην έχουν κατάληξη ή να οδηγηθούμε πάλι σε εκλογές με απλή αναλογική –και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για τη χώρα και τι τραγικές επιπτώσεις θα έχει στην οικονομία–, η μόνη σίγουρη λύση για να το αποφύγουμε είναι η ισχυρή εντολή στη Ν.Δ.», σημείωσε χαρακτηριστικά (στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης) ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ο ίδιος επιμένει στις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εθνικές κάλπες να μην προεξοφλεί το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς η αυτοδυναμία θα εξαρτηθεί τόσο από την αποχή όσο και από τα πόσα κόμματα θα μπουν τελικά στη Βουλή.

Μήνυμα στα στελέχη

«Οι εκλογές δεν έχουν κριθεί. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια στις 7 Ιουλίου. Και σε όσους προεξοφλούν την εκλογική νίκη της Ν.Δ., τους λέω να είναι επιφυλακτικοί. Να φορέσουν στολή εργασίας, να σταματήσουν να ράβουν υπουργικά κοστούμια από τώρα, γιατί μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων», σημείωσε χαρακτηριστικά, στέλνοντας μήνυμα στα στελέχη του να δουλέψουν σκληρά και «κυρίως σεμνά» για να πείσουν όσους δεν εμπιστεύθηκαν τη Ν.Δ. στις 26 Μαΐου. Αυτός είναι και ο στόχος του κ. Μητσοτάκη στις σχεδόν δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι την κάλπη, να φέρει στη Ν.Δ. ψηφοφόρους από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, αλλά και να «πετάξει» εκτός Βουλής, όπως έχει πει στις τελευταίες παρεμβάσεις του, τόσο τη Χρυσή Αυγή όσο και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο σχεδιασμός του προβλέπει τόσο στοχευμένες περιοδείες όσο και θεματικές εκδηλώσεις-συνομιλίες με πολίτες, στο πρότυπο των αμερικανικών townhall meetings. Μία από αυτές, εξάλλου, προγραμματίζεται για αύριο στην Ελευσίνα –η περιοχή προφανώς δεν έχει επιλεγεί τυχαία– με επίκεντρο την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να δώσει βάρος στο σκέλος της κοινωνικής συνοχής και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι η Ν.Δ. δεν αφήνει κανέναν πίσω. Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματισμένη περιοδεία στην Εύβοια, ενώ την Παρασκευή μεταβαίνει στον Εβρο, κατόπιν στην Κομοτηνή και μετά στην Καβάλα. Το Σάββατο αναμένεται να επισκεφθεί τις Σέρρες και το Κιλκίς, για να καταλήξει στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή στη Χαλκιδική. Αυτό που προέχει, όπως σημείωσε ο ίδιος, είναι «να συνομιλώ με την κοινωνία και να χρησιμοποιώ όλα τα μέσα για να συνομιλήσω μαζί της: τα ΜΜΕ, το Διαδίκτυο, τις απευθείας επαφές με τους πολίτες. Και θα το κάνω μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να πείσω ότι αξίζουμε και αξίζω προσωπικά μια ευκαιρία να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή