Δέκα χρόνια χωρίς τον Μάικλ Τζάκσον

Δέκα χρόνια χωρίς τον Μάικλ Τζάκσον

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις, 25 Ιουνίου 2009, ο πλανήτης «πάγωσε» από μία αιφνίδια είδηση: Ο Μάικλ Τζάκσον – μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος – πέθανε σε ηλικία 50 ετών από καρδιακή ανακοπή (σύμφωνα με το επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα), λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την πρώτη συναυλία της περιοδείας του που θα ξεκινούσε στο Λονδίνο.

Δέκα χρόνια χωρίς τον Μάικλ Τζάκσον-1

Η είδηση του θανάτου του εμβληματικού καλλιτέχνη προκάλεσε παγκόσμια θλίψη και εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα online που «έριξε» το ίντερνετ από την υπερφόρτωση των χρηστών και την άνευ προηγουμένου χρήση της Google, του AOL Instant Messenger, του Twitter και της Wikipedia.

Δέκα χρόνια χωρίς τον Μάικλ Τζάκσον-2

Ο Τζάκσον σταμάτησε να αναπνέει ενώ προσπαθούσε να κοιμηθεί υπό τη φροντίδα του Conrad Murray, του προσωπικού του γιατρού. Όπως αποδείχθηκε, τη στιγμή του θανάτου του, του  είχε χορηγηθεί προποφόλη, λοραζεπάμη και μιδαζολάμη. Διενεργήθηκε έρευνα ανθρωποκτονίας κατά του Conrad Murray, ο οποίος καταδικάσθηκε το 2011 σε φυλάκιση 4 ετών για το θάνατο του Τζάκσον. Πέρασε 2 χρόνια στη φυλακή και αφέθηκε ελεύθερος το 2013 λόγω καλής διαγωγής.

Η αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική διάνοια του «Βασιλιά της Ποπ» αμαυρώθηκε το 1993, όταν ένα 13χρονο αγόρι κατηγόρησε τον Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση. Τότε η υπόθεση έληξε με εξώδικο συμβιβασμό πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων. Το 2003 κατηγορήθηκε από ένα άλλο 13χρονο αγόρι για σεξουαλική κακοποίηση – ο Τζάκσον πέρασε από δίκη το 2005 και αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Δέκα χρόνια χωρίς τον Μάικλ Τζάκσον-3

Αν και τα τελευταία χρόνια πριν τον θάνατό του, ο «Βασιλιάς της Ποπ» είχε μερικώς αποσυρθεί και οι φήμες για την προσωπική του ζωή και την ψυχική του υγεία έδιναν και έπαιρναν, όταν πέθανε, η παγκόσμια φρενίτιδα που επικράτησε για τα τραγούδια του – παλιές επιτυχίες και μεταθανάτιες πρώτες κυκλοφορίες – έκαναν τον Μάικλ Τζάκσον τον πιο εμπορικό διάσημο από το θάνατό του, με κέρδη εκατομμυρίων ετησίως (825 εκατομμύρια δολάρια το 2016), κάθε χρόνο.

Δέκα χρόνια χωρίς τον Μάικλ Τζάκσον-4

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή