Απειλές και εκβιασμούς για να μην πει την αλήθεια κατήγγειλε κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Απειλές και εκβιασμούς για να μην πει την αλήθεια κατήγγειλε κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απειλές για να μην πει την αλήθεια, είπε ότι δέχθηκε από ηγετικό στέλεχος της ΧΑ ο κατηγορούμενος Γιώργος Δήμου κατά την απολογία του σήμερα στη δίκη για την εγκληματική δράση της ΧΑ.

Όπως ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, του τηλεφώνησε ηγετικό στέλεχος της ΧΑ και του ζήτησε να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Η συνάντηση έγινε τελικά κοντά στο σπίτι του και ο συγκατηγορούμενός του του είπε:

«Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους. Μου είπε ότι ήμουν ο μοναδικός που πήρα τηλέφωνο το Ρουπακιά εκείνο το βράδυ». 

Τότε, όπως ανέφερε ο Δήμου, ο ίδιος απάντησε:

«Μη με ανακατεύεις με τέτοια. Του είπα: Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία:». . «Στη συνάντηση μου είπε ότι θα μου κάνουν το βίο αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχα γεννηθεί. Μου είπε να καταθέσω στις αρχές ότι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν. Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα….».

Όπως είπε ο κατηγορούμενος Δήμου, τηλεφώνησε εκείνο το βράδυ πρώτη φορά στον Ρουπακιά, όταν έλαβε ένα sms από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας. Τότε ο Ρουπακιάς του είπε να τηλεφωνήσει στον στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλη. Την επόμενη ημέρα, όπως ανέφερε στη συνέχεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος, του τηλεφώνησε άλλος συγκατηγορούμενός του και του είπε ότι έχουν πιάσει τον Ρουπακιά γιατί είχε σκοτώσει ένα άτομο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή