Φόρουμ για την κυβερνοασφάλεια

Φόρουμ για την κυβερνοασφάλεια

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Χιλιάδες εμπειρογνώμονες σε θέματα κυβερνοασφάλειας συρρέουν αυτήν την εβδομάδα στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ στο πλαίσιο μιας σημαντικής εκδήλωσης για τον τομέα, της «Cyber Week Tel Aviv». Για την ακρίβεια συμμετέχουν 8.000 σύνεδροι από 80 χώρες, που συζητούν και παρουσιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα. Ενας ογκώδης δούρειος ίππος κοσμεί την είσοδο του χώρου, στον οποίο πραγματοποιούνται οι εργασίες, ένας φόρος τιμής στην αρχαία Ελλάδα και στην αξεπέραστη έμπνευση του Οδυσσέα. Το άλογο που είναι κατασκευασμένο από ανταλλακτικά ηλεκτρονικών ειδών φρουρεί την πύλη έξω από το συνέδριο στο campus του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

Ομάδες ειδικών σε θέματα ασφάλειας, διπλωμάτες, κυβερνητικού αξιωματούχοι, επενδυτές, startups και καινοτόμοι προγραμματιστές επιχειρούν να βρουν λύσεις σε καθημερινά και πιο σύνθετα προβλήματα. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Τελ Αβίβ έχει γίνει ένα διεθνές φόρουμ και από τα πλέον σημαντικά σημεία συνάντησης και διαλόγου των εμπειρογνωμόνων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Πάνω από 50 στρογγυλά τραπέζια, πάνελ συζήτησης, εργαστήρια και διαγωνισμοί πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της κυβερνο-εβδομάδας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν πολλά από τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται οι συμμετέχοντες, από τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον χωρών μέχρι την κυβερνοασφάλεια των αερομεταφορών, το νομικό πλαίσιο που διέπει τον τομέα και τη διερεύνηση των γκρίζων ζωνών στην κυβερνοάμυνα. Δεν είναι τυχαίος ο τόπος που επελέγη ως μητρόπολη της διεθνούς κυβερνοασφάλειας. Το Ισραήλ θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα των startups και υπερδύναμη στον κυβερνοχώρο.

Οι ΗΠΑ

Δεν είναι επίσης περίεργο που οι ΗΠΑ έχουν στραφεί στο Ισραήλ για την αναχαίτιση των απειλών που εγκυμονούν οι χάκερ και ο κυβερνοπόλεμος, καθώς σκοτεινοί «παίκτες» του χώρου, από το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα μέχρι τη Ρωσία, θέτουν στο στόχαστρο τις υποδομές δημοκρατικών κοινωνιών. Η οικοδόμηση στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά στη μεταφορά και ανταλλαγή τεχνολογίας σε εθνικό επίπεδο, ενθαρρύνει εξάλλου αμερικανικές πόλεις όπως η Νέα Υόρκη να στραφούν στο Τελ Αβίβ. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η ισραηλινή βιομηχανία κυβερνοασφάλειας έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους σχεδόν τεσσάρων δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, το Ισραήλ διαθέτει 752 επιχειρήσεις στον τομέα, εκ των οποίων οι μισές σχεδόν ιδρύθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Το 15% των εταιρειών αυτών ασχολείται με την προστασία δεδομένων, 9% με την προστασία των δικτύων και 7% με την κατασκοπεία, ένα μάλλον υψηλό ποσοστό συγκριτικά με τον υπόλοιπο κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή