H BREGUET γιορτάζει την ημέρα του Tourbillon

H BREGUET γιορτάζει την ημέρα του Tourbillon

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 26 Ιουνίου 1801, ή όπως μετρούσαν εκείνη την εποχή, στις 7 του μηνός Μεσιντόρ του έτους IX (δηλαδή του 9ου έτους από την ανακήρυξη της Γαλλικής Δημοκρατίας), καθώς στη Γαλλία ίσχυε το «Δημοκρατικό» ημερολόγιο, που είχε θεσπιστεί μετά τη Γαλλική Επανάσταση, ο Abraham-Louis Breguet κατοχύρωσε μία ευρεσιτεχνία του για έναν νέο τύπο συστήματος ρύθμισης, τον οποίο ονόμασε Tourbillon. Ο ιδιοφυής ωρολογοποιός είχε παρατηρήσει ότι η βαρύτητα ήταν ο εχθρός της κανονικότητας στους ωρολογιακούς μηχανισμούς, καθώς η έλξη της προκαλούσε διακυμάνσεις στη ρύθμιση της ώρας κάθε φορά που άλλαζε η θέση ενός ρολογιού όταν το έφερε πάνω του ο κάτοχός του. Προκειμένου να εξαλείψει τις συνέπειες της βαρύτητας ο maestro είχε την ιδέα να εγκαταστήσει ολόκληρο το μηχανισμό διαφυγής (δηλαδή το μπαλανσιέ και το ελατήριο, τον μοχλό και τον τροχό διαφυγής, τα εξαρτήματα δηλαδή που επηρεάζονταν περισσότερο από τη βαρύτητα) σε έναν κινούμενο κλωβό που επιτελούσε μία περιστροφή κάθε λεπτό.

H BREGUET γιορτάζει την ημέρα του Tourbillon-1

Αυτή η πατέντα του 1801 αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία της ωρολογοποιίας και χάρισε στον Breguet τεράστια φήμη. Κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Abraham-Louis Breguet δημιούργησε 35 ρολόγια με tourbillon, από τα οποία φαίνεται πως σώζονται λιγότερα από δέκα. Ακόμη και στις μέρες μας που με την πρόοδο της μηχανικής έχει καταστεί εφικτή η βελτίωσης της κανονικότητας με πιο κλασικούς τρόπους, το tourbillon παραμένει στην κορυφή των complications και θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες εφευρέσεις στον σύμπαν των ρολογιών.

H BREGUET γιορτάζει την ημέρα του Tourbillon-2

Κάθε χρονιά, εις ανάμνηση της ιστορικής εκείνης ημερομηνίας, ο οίκος Breguet αποτίνει φόρο τιμής στον ιδρυτή του, που έμεινε στην ιστορία και ως ο «Πατέρας του Tourbillon». Η τρέχουσα συλλογή της Breguet είναι γεμάτη από μοντέλα που διαθέτουν τον κορυφαίο αυτόν μηχανισμό. Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα σύγχρονα αριστουργήματα υψηλής ωρολογοποιίας του ελβετικού οίκου…

BREGUET Classique Tourbillon Extra-Plat 5367

H BREGUET γιορτάζει την ημέρα του Tourbillon-3

BREGUET Classique Tourbillon Extra-Plat 5377

H BREGUET γιορτάζει την ημέρα του Tourbillon-4

BREGUET Classique Tourbillon Extra-Plat Skeleton 5395

H BREGUET γιορτάζει την ημέρα του Tourbillon-5

BREGUET Marine Equation Marchante 5887

H BREGUET γιορτάζει την ημέρα του Tourbillon-6

BREGUET Classique Tourbillon Quantieme Perpetuel 3797

H BREGUET γιορτάζει την ημέρα του Tourbillon-7

BREGUET Tradition Repetition Minutes Tourbillon 7087

H BREGUET γιορτάζει την ημέρα του Tourbillon-8

Περισσότερες πληροφορίες για τον οίκο Breguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656). Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή