Θαλασσινό αγέρι

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα πάμε για μια μπουγάτσα όταν φτάσουμε, δεν θα πάμε; Λέω να την πάρουμε στο χέρι και να τη φάμε στο λιμάνι. Είναι φανταστικά νωρίς το πρωί. Πριν από το σπίτι να περάσουμε να πάρουμε μαναβική, γκαζόζες για το ψυγείο και οπωσδήποτε πορτοκαλάδα Βιοχύμ. Την ορέχτηκα. Αν και έχουν πολλή ζάχαρη αυτά τα συμπυκνωμένα, ε;

Εντάξει, τι να κάνουμε, διακοπές είμαστε. Αλλωστε φέτος, σ’ το λέω να το ξέρεις, θα το ρίξω στο κολύμπι. Δεν θα βγαίνω από τη θάλασσα πριν τη μία ώρα μπάνιο. Θα κάνει καλό και στη μέση μου, πιστεύω, που με έχει πεθάνει μιλάμε. Από τώρα ονειρεύομαι την παραλία στον Σταυρό, στη Γαλλίδα, την ώρα που πέφτει ο ήλιος, ή στα Φαλάσαρνα δεξιά δεξιά. Να δοκιμάσουμε φέτος και τον Ομπρόσγιαλο. Είχε καιρό, με τα χίλια ζόρια καταφέραμε να βουτήξουμε την άλλη φορά, θυμάσαι;

Νότια; Ε ναι, θα κατέβουμε οπωσδήποτε. Μη σου πω ότι θα κάνουμε μια απόπειρα για Γαύδο. Ολο το λέμε και ποτέ δεν πάμε. Αχ, θυμάσαι που είχαμε πάρει τον δρόμο για Παλαιόχωρα και σταματούσαμε σε κάθε χωριό και ανθυποχωριό για τσικουδιά; Ηταν τότε που είχαμε φάει και εκείνο το φοβερό γαλακτομπούρεκο από κατσικίσιο γάλα. Να περάσουμε και φέτος. Αν είναι η Τάνια στη Γεωργιούπολη μπορούμε να περάσουμε να την πάρουμε και να κατέβουμε στις Λίγκρες. Θα αρέσει στο παιδί η παραλία. Μόνο να μη φυσάει πάλι γιατί δεν αντέχεται.

Εννοείται ότι θα πάμε τουλάχιστον μια φορά στον Κεφαλά. Κατ’ αρχάς στο νεκροταφείο, να καθαρίσουμε το μνήμα της γιαγιάς και να αγναντέψουμε τη θέα από ψηλά. Κρίμα που δεν καπνίζουμε πια. Το σηκώνει η στιγμή το τσιγαράκι της. Μετά στο καφενείο του Μελά θα πιάσει αυτός τις ιστορίες, θα περάσει η ώρα, θα ’ρθει το βράδυ και η δροσιά. 

Εγώ λέω φέτος να τρώμε μία φορά την ημέρα – τι λες κι εσύ. Να παίρνουμε μαζί μας στη θάλασσα φρούτα, άντε και κανένα καλτσουνάκι, και να τρώμε μια και καλή μετά. Ενα ψητό ψάρι στον Καπετάν Νικόλα, αν είμαστε προς τα εκεί. Ή τις αχνιστές σουπιές στην Ευγωνία – θυμάσαι τι ωραίες ήταν; Αν και η Ιφιγένεια ορκίζεται στις σουπιές με μάραθο και τσακιστές πράσινες ελιές στο Θαλασσινό Αγέρι, μπορούμε να τις δοκιμάσουμε φέτος. Να βγούμε μια μέρα με τα ξαδέρφια σου. Να πάμε και μια βόλτα από τον Πλατανιά να δούμε την Αγάπη και τον Λεωνίδα.

Να θυμηθούμε να τεντώσουμε τις δύο εβδομάδες να κρατήσουν για πάντα. Και αν δεν γίνουν όλα όπως τα ονειρευόμαστε, να μη μας πειράξει τόσο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή