Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνάμεσα στα 95 υποβληθέντα έργα δεν βρήκε κάποιο κείμενο το οποίο να πληροί όλες τις προδιαγραφές ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου θεατρικού έργου, οπότε η Επιτροπή Κρατικού Βραβείου Συγγραφής Θεατρικού Εργου με πρόεδρο τον Νίκο Διαμαντή (φωτ.) αποφάσισε να μην απονείμει φέτος κρατικό βραβείο. Στον διαγωνισμό κρατικού βραβείου για νέους θεατρικούς συγγραφείς, το βραβείο ομόφωνα απονέμεται στο «Ελαφρά ψημένο» της Ιωάννας Θεοδοσιάδου, το οποίο ξεχώρισε, καθώς «διακρίνεται για το ενδιαφέρον σύγχρονο κοινωνικό θέμα του, έχει καλοστημένη δομή με κλιμακούμενη αγωνία και ρεαλιστικούς διαλόγους».

(…) Η πιο μεγάλη πώληση σε δημοπρασία κιθάρας έγινε, και δεν είναι άλλη από αυτή της ηλεκτρικής κιθάρας του διάσημου Ντέιβιντ Γκίλμορ. Ο κιθαρίστας των Πινκ Φλόιντ πούλησε τη θρυλική εξάχορδη μαύρη Fender Stratocaster του 1969, με την οποία έγραψε μερικές από τις πιο σπουδαίες επιτυχίες του συγκροτήματος, για  3.975.000 δολάρια. Τα χρήματα θα διατεθούν στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

(…) Αλλο ένα διπλό κινηματογραφικό πρότζεκτ ξεκινάει ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Ο ηθοποιός ανακοίνωσε πως θα βρεθεί μπροστά και πίσω από την κάμερα, καθώς θα σκηνοθετήσει και θα παίξει στην ταινία του Netflix «Good Morning, Midnight». Αυτή βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας της Λίλι Μπρουκς-Ντάλτον και, σύμφωνα με την πλοκή, ο Κλούνεϊ θα υποδυθεί έναν επιστήμονα απομονωμένο στα βάθη της Αρκτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή