Ο ΔΗΚΤΗΣ (26/06/19)

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Quest: εγκρίθηκε το split της μετοχής

Ενέκριναν οι μέτοχοι της Quest τη διανομή δωρεάν μετοχών. Παράλληλα, στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Quest που εξελέγη χθες, τοποθετήθηκε ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ο πρώην επικεφαλής της Εurobank Νίκος Καραμούζης. Αναφορικά με το split της μετοχής, η διοίκηση της εταιρείας θα διανείμει τρεις νέες μετοχές για κάθε μία παλαιά, μειώνοντας την ονομαστική τιμή της μετοχής από 0,30 ευρώ σε 0,10 ευρώ. Μιλώντας στη Γ.Σ. των μετόχων, ο πρόεδρος του ομίλου Θεόδωρος Φέσσας (φωτ.) εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία του ομίλου μέσα στο 2019. Σημείωσε ότι στο τέλος του έτους οι μέτοχοι θα πρέπει να αναμένουν κάποιο προμέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου. Ο πρόεδρος του ομίλου πρόσθεσε ακόμη ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του νέου κέντρου διαλογής της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου ACS στο Περιστέρι, ενώ για την έτερη θυγατρική εταιρεία του ομίλου, τη Unisystems, είπε ότι έχει ανεκτέλεστο εργασιών ύψους 200 εκατ. ευρώ.

«Κασέτα» από την Creta Farms περιμένει η Επ. Κεφαλαιαγοράς

Τη μαγνητοφώνηση της γενικής συνέλευσης της Creta Farms και την αποστολή των σχετικών πρακτικών έχει ζητήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για να λάβει τις επόμενες αποφάσεις της. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να σταλεί κλιμάκιο της ΕΚ στο Ρέθυμνο, εκεί όπου έχει προγραμματισθεί να γίνει σήμερα η γενική συνέλευση, αλλά τελικώς απορρίφθηκε. Να σημειωθεί ότι, βάσει της νομοθεσίας, η Creta Farms δεν είναι υποχρεωμένη να αποστείλει στην ΕΚ τα πρακτικά. Η τελευταία, πάντως, πέραν του πορίσματος της PwC, συγκεντρώνει και άλλα στοιχεία.

Επιπλέον φόρος για τρεις στους δέκα φορολογουμένους

Τριάντα πέντε μέρες απομένουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων και μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 3.420.302 δηλώσεις που αντιστοιχούν σε 4.752.045 εκκαθαριστικά σημειώματα. Η διαφορά αυτή (στις υποβληθείσες δηλώσεις και στα εκκαθαριστικά) οφείλεται στο ότι φέτος για πρώτη φορά τα ζευγάρια θα έχουν ξεχωριστά εκκαθαριστικά  σημειώματα. Από την επεξεργασία των δηλώσεων προκύπτει ότι τρεις στους δέκα φορολογουμένους θα πληρώσουν επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2018. Συγκεκριμένα, 1.417.688 φορολογούμενοι θα πληρώσουν έξτρα φόρο 734 ευρώ κατά μέσον όρο.

«Λύθηκε η γλώσσα τους» μετά τις ευρωεκλογές

Στη… σέντρα βγάζουν εσχάτως υπουργούς και μέλη της κυβέρνησης οι επικεφαλής των επιχειρήσεων, που κλήθηκαν να συνεργαστούν μαζί τους τα τελευταία 4,5 χρόνια. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα να μην φαίνεται ότι θα είναι διαφορετικό από εκείνο των πρόσφατων ευρωεκλογών, μοιάζει να «έχει λυθεί η γλώσσα» σειράς στελεχών, που σπεύδουν να αποδοκιμάσουν ανοιχτά την αδράνεια υπουργών και λοιπών δημοσίων λειτουργών σε μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα. Η περίπτωση των αυξήσεων των διοδίων της Αττικής Οδού είναι η πλέον χαρακτηριστική, καθώς, όπως αποκαλύπτεται, ο κ. Σπίρτζης ήταν ενήμερος για τις προθέσεις της κοινοπραξίας ήδη από τον προηγούμενο Δεκέμβριο!

Αναζητούν αγοραστή για το κτίριο της Notos Com

Την ώρα που η Pillarstone αναζητεί επενδυτή να βάλει κεφάλαια στη Notos Com, η Alpha Bank ψάχνει αγοραστή για το εξαώροφο κτίριο της πλατείας Κοτζιά στο οποίο στεγαζόταν η ελληνική εταιρεία λιανεμπορίου. Η Notos Com είχε πουλήσει και επανενοικιάσει το συγκεκριμένο κτίριο, που έχει συνολικό εμβαδόν 8.000 τ.μ. Μετά το κλείσιμο των καταστημάτων της Notos Com, το κτίριο παραμένει κενό και η τράπεζα αναζητεί τρόπους αξιοποίησης. Η προφανής επιλογή είναι να γίνει ξενοδοχείο. Αφενός η ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού στην Αθήνα, αφετέρου η προνομιακή θέση του ακινήτου έχουν κινητοποιήσει τα στελέχη της Alpha Bank, που βλέπουν σημαντική υπεραξία. Προ τριετίας θα γινόταν ανάρπαστο. Σήμερα ίσως να απαιτηθεί μεγαλύτερη προσπάθεια, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια έχουν λειτουργήσει πολλά νέα ξενοδοχεία και στην περιοχή κοντά στην Ομόνοια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας. Ωστόσο, στην Alpha Bank υπάρχει αισιοδοξία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή