Ελαβε την οικοδομική άδεια η Dolphin για το Kilada Hills

Ελαβε την οικοδομική άδεια η Dolphin για το Kilada Hills

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά η κατασκευή του τουριστικού θερέτρου Kilada Hills στην περιοχή της Ερμιονίδας στην Αργολίδα, καθώς η Dolphin Capital Investors εξασφάλισε τις απαιτούμενες οικοδομικές άδειες. Μάλιστα, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί και ειδική εκδήλωση υπογραφής της πρώτης άδειας (αφορά το γήπεδο γκολφ των 18 οπών) από τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 420 εκατ. ευρώ, σε μια περιοχή υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται το Πόρτο Χέλι και οι Σπέτσες, από την εταιρεία των κ. Μίλτου Καμπουρίδη και Πιέρ Χαραλαμπίδη, που έχει επίσης αναπτύξει το κοντινό Amanzoe, όπως και το ξενοδοχείο Nikki Beach, στην ίδια περιοχή.

Με βάση το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, στην έκταση των 2.100 στρεμμάτων προβλέπεται η ανέγερση 320 επαύλεων, 100 βιλών και 28 κατοικιών, όπως επίσης ένα ξενοδοχείο πολυτελείας επιφάνειας 30.000 τ.μ. και, φυσικά, το γήπεδο γκολφ. Ειδικότερα, με βάση το χωροταξικό που έχει εγκρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), επιτρέπεται η ανοικοδόμηση 178.428 τ.μ. κατοικιών και 207.578 τ.μ. για τις λοιπές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, η πολεοδομούμενη έκταση θα χωριστεί σε δύο περιοχές. Η πρώτη θα είναι επιφάνειας 1.123 στρεμμάτων και θα αφορά την ανάπτυξη υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας επιφάνειας της τάξεως των 30.000 τ.μ., όπως επίσης και πολυτελών τουριστικών κατοικιών (κατά κύριο λόγο βίλες), ενώ στις συμπληρωματικές χρήσεις περιλαμβάνονται εμπορικά καταστήματα, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα αναζωογόνησης και χώροι συνάθροισης κοινού. Στη δεύτερη περιοχή των 8 στρεμμάτων επιτρέπονται χρήσεις παραθεριστικής κατοικίας καθώς και καταστήματα εστίασης, τα οποία όμως θα απευθύνονται αποκλειστικά στους κατόχους / χρήστες του παραθεριστικού – τουριστικού χωριού. Επιπλέον, περί τα 770 στρέμματα προορίζονται για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου γηπέδου γκολφ 18 οπών.

Για τη χρηματοδότηση του Kilada Hills, η Dolphin ολοκληρώνει αυτή την περίοδο συζητήσεις με πιστωτικά ιδρύματα, ενώ ένα μέρος των κεφαλαίων θα προέλθει και από τη συμφωνία που υπέγραψε πριν από έναν και πλέον χρόνο με την Grivalia Hospitality, την πλατφόρμα τουριστικών επενδύσεων της Grivalia. Βάσει αυτής, η τελευταία θα αποκτήσει έκταση με 20 οικόπεδα εντός του Kilada Hills, επί των οποίων θα κατασκευαστούν βίλες και εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση, κατ’ αποκλειστικότητα, των ιδιοκτητών βιλών στο έτερο συγκρότημα της Grivalia στην περιοχή, το Amanzoe (που είχε επίσης αναπτυχθεί από την Dolphin). Για τον σκοπό αυτό, η Grivalia Hospitality θα καταβάλει 10 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι η βασική αίρεση, δηλαδή η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για τη δημιουργία του γηπέδου γκολφ Jack Nicklaus Signature Golf Club και Beach Club, εκπληρώθηκε. Ειδικότερα, 5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν άμεσα και τα υπόλοιπα σε φάσεις, ανάλογα με τα στάδια κατασκευής του γηπέδου γκολφ. Με τον τρόπο αυτό θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη της πρώτης φάσης του έργου του Kilada Hills.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή