Η σημασία της εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας

Η σημασία της εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νέες βασικές δεξιότητες, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, η σημασία των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία της διά βίου μάθησης και η αναγνώριση της άτυπης κατάρτισης από τα επίσημα συστήματα μάθησης αναδεικνύονται σε θέματα μείζονος σημασίας για τις νέες στρατηγικές που θα εφαρμοσθούν σε όλη την Ευρώπη. Στα στοιχεία αυτά συνοψίζονται τα συμπεράσματα του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Διοικητικών και Διευθυντικών Στελεχών -Confederation Europeenne des Cadres- η οποία διεξήχθη για πρώτη φορά στη χώρα μας, έπειτα από πρόσκληση της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Διάσταση της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης στην Κοινωνία της Γνώσης».

Το ζήτημα της σωστής εκπαίδευσης των νεοεισερχομένων στελεχών στην αγορά εργασίας και της επανεκπαίδευσης του υπάρχοντος προσωπικού απασχολεί την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣΕ κ. Μιχάλης Παγίδας, συνιστά παράγοντα επιτάχυνσης των ρυθμών ανάπτυξης αλλά και επίλυσης σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, όπως η ανεργία και το ασφαλιστικό. Η Ευρώπη βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με πολύ σημαντικές τασεις: τα κράτη – μέλη της σταδιακά καθίστανται έθνη μειονοτήτων, το κοινωνικό και διανοητικό κεφάλαιο αναδεικνύεται σε πρωταρχική αξία οικονομικού περιεχομένου στην κοινωνία, ενώ ο ανταγωνισμός κορυφώνεται, καθώς ο βιομηχανικός και επιχειρηματικός κόσμος εντείνει τις προσπάθειες προσέλκυσης και διατήρησης ταλαντούχων ατόμων.

Ταυτόχρονα, αναδύεται ένα διεθνές πρίσμα αντιμετώπισης των γεγονότων, η τεχνολογία επισπεύδει τη ροή πληροφόρησης, ενώ καίρια ηθικά διλήμματα προκύπτουν μέσω των επιστημονικών ανακαλύψεων και της νέας κοινωνικής πραγματικότητας σε καθένα από τα κράτη – μέλη. Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρήσεις ζητούν ολοένα και περισσότερες δεξιότητες από τα στελέχη τους, γεγονός που επιδρά αμετάκλητα στο χαρακτήρα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που κρίνονται απαραίτητα να εφαρμοσθούν ενδοεπιχειρησιακά, ενώ η διάδοση της νοοτροπίας της διά βίου μάθησης ανάγεται σε καταλυτικό συστατικό της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Οπως αποδεικνύουν τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop), επτά βασικά ζητήματα αναδεικνύονται σε μείζονα θέματα στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ε.Ε. για την ανάδειξή της στο πλέον ελκυστικό πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας: η διάδοση της νοοτροπίας της διά βίου μάθησης, η ενθάρρυνση της κινητικότητας στη διάρκεια της κατάρτισης, η διαφάνεια των πτυχίων και της αναγνώρισής τους, η ποιότητα στην κατάρτιση και η αέναη εκπαίδευση καθηγητών, εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών.

Η σημασία της εκπαίδευσης στο επιχειρηματικό περιβάλλον του μέλλοντος καθίσταται προφανής επιπλέον μέσα από νέες κοινοτικές πρωτοβουλίες για τις 10 υποψήφιες προς ένταξη χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Αυτές αφορούν στην ενίσχυση των φορέων επαγγελματικής κατάρτισης κατά την προετοιμασία της ένταξής τους, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Phare και αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευση της Ε.Ε.

Πέρα όμως από τη διαδικασία επιλογής των προτεινόμενων ιδεών που διαμορφώνουν τελικά την εταιρική κουλτούρα, η ποικιλία αποτελεί μία ακόμη σημαντική παράμετρο στον «εξελικτικό αλγόριθμο» του οργανισμού. Οι μάνατζερ είναι αυτοί που θα ενθαρρύνουν την ύπαρξη ποικιλίας η οποία συνεισφέρει στην εξέλιξη της επιχείρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή