Επικίνδυνη κλιμάκωση στον Εβρο με υπερπτήσεις, μολότοφ, δακρυγόνα και πυροβολισμούς

Επικίνδυνη κλιμάκωση στον Εβρο με υπερπτήσεις, μολότοφ, δακρυγόνα και πυροβολισμούς

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο δύο ημέρες κράτησε η διακοπή των επιθέσεων και η ηρεμία στο τελωνείο των Καστανεών καθώς από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης επανήλθε η ένταση με χημικά, μολότοφ, πέτρες και φωτιές.

Ειδικότερα, οι συγκεντρωμένοι, επί του τουρκικού εδάφους, μετανάστες πετούσανε επί ώρες μολότοφ, πέτρες και πυρακτωμένα ξύλα, στους Έλληνες αστυνομικούς, ενώ οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν για μία ακόμη φορά σε ρίψεις χημικών.

Ταυτόχρονα έγιναν προσπάθειες φθοράς στον φράχτη και εκδηλώθηκαν εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία του και προς το εσωτερικό από την τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ εμποδίστηκαν όλες οι προσπάθειες παράνομης εισόδου. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Επεισόδια αυτήν την στιγμή στα σύνορα στον Έβρο #εβρος

A post shared by SKAI.gr (@skaigr) on

Mar 11, 2020 at 10:25am PDT

H επανάκαμψη της έντασης στα σύνορα από την πλευρά των μεταναστων έρχεται ταυτόχρονα με την κλιμάκωση της επιθετικότητας από τουρκικής πλευράς τόσο στον Εβρο όσο και στα νησιά..

Οπως η «Κ» απεκάλυψε με αποκλειστικό της δημοσίευμα, την Τρίτη τα ξημερώματα, άνδρες των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων Επιχειρήσεων πυροβόλησαν πάνω από τζιπ των Ενόπλων Δυνάμεων που βρισκόταν σταθμευμένο στην ελληνική πλευρά των συνόρων στον βόρειο Έβρο.

Δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό κατά το οποίο στελέχη των τουρκικών δυνάμεων βάλλουν με πυρά κατά Ελλήνων στρατιωτικών. Πριν λίγα 24ωρα, πυρά δέχθηκε και ελληνική περίπολος που έκανε νυχτερινή επιτήρηση σε σημεία του ποταμού.

Οι άνδρες και γυναίκες των Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (Polis Özel Harekât) περιπολούν μέσα στον ποταμό Έβρο πάνω σε ελαστικές λέμβους πάνοπλοι, προστατεύοντας τις εργασίες που γίνονται από την τουρκική πλευρά, ενώ την ίδια στιγμή σημαδεύουν προς την ελληνική πλευρά.

Και υπερπτήσεις

Ακολούθησαν, την Τετάρτη το μεσημέρι (14: 50) υπερπτήσεις από ζεύγος τουρκικών F- 16 πάνω από τον Βόρειο Έβρο σε ύψος από 10.000 έως και 500 ποδών.

Μισή ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15:27 μ.μ. ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών που είχε εισέλθει στο FIR  Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάνω από τους Καλόγερους – βορειοανατολικά της Άνδρου- σε ύψος 26.000 ποδών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή