Επιστροφή των καθηγητών σήμερα στα σχολεία με στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

Επιστροφή των καθηγητών σήμερα στα σχολεία με στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στάση εργασίας αντιδρά η ΟΛΜΕ στη σημερινή επιστροφή των καθηγητών στα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας έχει καλέσει όλους τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας να παραστούν στα σχολεία σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 11 Μαΐου, για τους μαθητές της Γ' Λυκείου και την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου για τους μαθητές γυμνασίου και Α' και Β' λυκείου.

Με απόφασή της, η Ομοσπονδία των καθηγητών (ΟΛΜΕ) έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε 3ωρη στάση εργασίας και έχει προτρέψει τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ) σε προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Επιπλέον, καλεί όσους καθηγητές ανήκουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων αδειών (ειδικού σκοπού, αναρρωτικές, κανονικές) για τις 7 και 8 Μαΐου.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι στα περισσότερα σχολεία δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές (αίθουσες με τα απαραίτητα τετραγωνικά μέτρα), δεν έχουν προβλεφθεί άδειες για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ασθένειες ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον, ούτε υπάρχει μέριμνα για τις άδειες ειδικού σκοπού των αναπληρωτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή