Στον Αργύρη Ξάφη το Βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Στον Αργύρη Ξάφη το Βραβείο «Δημήτρης Χορν»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και οι επτά ήταν υπέροχοι. Αλλά, αναπόφευκτα, ένας επελέγη για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν σε νέο πρωταγωνιστή» και ο ένας αυτός, κατά την κρίση της αρμόδιας επιτροπής, είναι ο νεαρός ηθοποιός Αργύρης Ξάφης για την ερμηνεία του στην παράσταση «Το στρίψιμο της βίδας» που ανεβηκε πέρυσι στο θεάτρο «Αμόρε» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Σε απλή και συγκινημένη ατμόσφαιρα έγινε προχτές βράδυ στο κατάμεστο θέατρο «Δημήτρης Χορν» η φετινή -δεύτερη στη σειρά- απονομή του θεατρικού αυτού βραβείου, που καθιερώνεται και ως ημέρα μνήμης για τον χαρισματικό πρωταγωνιστή.

Στην πρώτη σειρά ήταν καθισμένοι οι επτά υποψήφιοι -οι εξής εκτός του Αργύρη Ξάφη: Λαέρτης Βασιλείου, για τον ρόλο του στην «Αγγέλα» του Σεβαστίκογλου, ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, σκηνοθεσία Γ. Αρμένης. Θάνος Σαμαράς («Καθαροί πια» της Σάρας Κέιν, σκηνοθεσία Λ. Βογιατζή). Γιάννης Τσορτέκης («H ζάλη των ζώων πριν τη σφαγή» του Δ. Δημητριάδη, σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά). Πέτρος Λαγούτης («Το σκλαβί» της Ξ. Καλογεροπούλου, στη Μικρή Πόρτα της, σκηνοθεσία επίσης Θ. Μοσχόπουλου). Λαέρτης Μαλκότσης και Αλβέρτος Φάις (και οι δύο στους «Φοιτητές» του Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία K. Τσιάνου, στο Εθνικό).

Επί σκηνής, η Πέμη Ζούνη ανήγγειλε τους ομιλητές, ανθρώπους που έχουν να θυμούνται πολλά από τον άνθρωπο και τον ηθοποιό Χορν -Ελένη Αρβελέρ, Ναταλία Μελά, Γιώργος Μαρίνος, Στεφανί Χορν, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Θεοδόσης Ισαακίδης.

Με συγκίνηση ακούστηκαν ηγοχραφήσεις της φωνής του σε διαλόγους με άλλους συναδέλφους του (Λογοθετίδη, Αρώνη, Βουγιουκλάκη, Λαμπέτη κ. ά.) και αμέσως μετά ο Σταμάτης Φασουλής, που είχε και την πρωτοβουλία για την καθιέρωση του βραβείου, ανακοίνωσε τα ονόματα των επτά υποψηφίων, καθώς και το όνομα του νικητή. O περυσινός, πρώτος, νικητής, Δημήτρης Ημελλος, έβγαλε από τον λαιμό του τον σταυρό του Χορν και τον πέρασε στον λαιμό του Αργύρη Ξάφη… B. Αγγ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή