Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συγχώνευση EFG Eurobank – Telesis

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συγχώνευση EFG Eurobank – Telesis

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται η δημοσίευση του ενιαίου ισολογισμού του Ομίλου EFG Eurobank για τη χρήση του 2001, ο οποίος θα περιλαμβάνει και την Telesis Τράπεζα Επενδύσεων, μετά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών νομικής συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη. Οπως ανακοινώθηκε χθες από τη Eurobank, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2002 καταχωρίσθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών του υπουργείου Ανάπτυξης η απόφαση έγκρισης της συγχώνευσης η οποία πραγματοποιείται με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και μετατροπής της σε ευρώ από 850 δρχ. σε 2,74 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι των νέων μετοχών που θα εκδοθούν λόγω της συγχώνευσης είναι οι εγγεγραμμένοι στις 11/3/2001 μέτοχοι των δύο τραπεζών και η σχέση ανταλλαγής έχει ορισθεί σε 2,2 κοινές μετοχές της Telesis με 1 νέα μετοχή Eurobank, ονομαστικής αξίας 2,74 ευρώ.

Οι μέτοχοι της Eurobank θα διατηρήσουν τον αριθμό μετοχών που κατέχουν, με αναπροσαρμοσμένη όμως την ονομαστική αξία κάθε μετοχής στα 2,74 ευρώ. Σημειώνεται ότι ήδη από χθες σταμάτησε η διαπραγμάτευση της μετοχής της Τelesis.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγχώνευση με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα αντιμετωπίζεται ως συνένωση των δύο τραπεζών και τα στοιχεία του ισολογισμού θα αφορούν στο άθροισμα των δωδεκάμηνων αποτελεσμάτων της Eurobank και των δωδεκάμηνων αποτελεσμάτων της Telesis. Με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα η Eurobank εξαγοράζει την Telesis με ημερομηνία 30/9/2001 και τα στοιχεία του ισολογισμού (βάσει IAS) αφορούν στο άθροισμα των 12μηνων αποτελεσμάτων της Eurobank και των αποτελεσμάτων της Telesis για το τελευταίο τρίμηνο του 2001 (Οκτώβριος – Δεκέμβριος).

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Νίκος Νανόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τράπεζας, η Telesis πραγματοποίησε το 2001 κέρδη ύψους 5 εκατ. ευρώ έναντι 30 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή