Εξαρθρώθηκε σπείρα λαθραίων τσιγάρων

Εξαρθρώθηκε σπείρα λαθραίων τσιγάρων

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνής σπείρα λαθρεμπόρων τσιγάρων εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από πολύμηνες έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών. Υπολογίζεται ότι το συνολικό ύψος των διαφυγόντων δασμών από τη δράση του κυκλώματος, τους τελευταίους έξι μήνες, υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι το κύκλωμα είχε αναπτύξει δράση σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Γερμανία, Βέλγιο. Ολλανδία και Βρετανία. Τα λαθραία τσιγάρα εισάγονταν στη χώρα μας από Κύπρο και Βουλγαρία, φυλάσσονταν σε αποθήκες στον Ασπρόπυργο, τις οποίες ενοικίαζαν μέλη του κυκλώματος με πλαστά στοιχεια. Στη συνέχεια οι δράστες κανόνιζαν μέσω μεταφορικών εταιρειών τη μεταφορά εμπορευμάτων, όπως δέρματα, εσπεριδοειδή, κατεψυγμένα προϊόντα μέσα στα οποία έκρυβαν τα λαθραία τσιγάρα και τα προωθούσαν σε Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και κυρίως στη Βρετανία.

Πριν από μία εβδομάδα εντοπίσθηκε στη θέση «Λούτσα» Ασπροπύργου η αποθήκη με το λαθραίο εμπόρευμα. Επειτα από έρευνες εντοπίσθηκε στην οδό Βασιλέως Παύλου 120, στη Βούλα, σε οικία ιδιοκτησίας του Γεωργίου Δεληπορανίδη, ο οποίος θεωρείται εκ των εγκεφάλων του κυκλώματος, ο Κωνσταντίνος Σαουλίδης. Στο σπίτι βρέθηκαν πλήθος αποδείξεων διακίνησης χρηματικών ποσών, επτά κινητά τηλέφωνα και δύο χρηματοκιβώτια. Στη Βούλα, στην οδό Αγαμέμνονος 14, συνελήφθη επίσης και ο Δημήτριος Σαουλίδης. Από την αστυνομία εκτιμάται ότι οι Δεληπορανίδης και Κωνσταντίνος και Δημήτριος Σαουλίδης κανόνιζαν το λαθρεμπόριο των τσιγάρων και ότι η δράση τους συνδέονταν με αυτή των Νικ. Πετράτου, Ιωάν. Παρασκευόπουλου, Ιωάν. Ντόκου, Δημ. Κυριακίδη και Σταύρ. Κάβουρα, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για λαθραία διακίνηση τσιγάρων τον περασμένο Δεκέμβριο και εις βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία. O Δεληπορανίδης διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται.

Στην αποθήκη της σπείρας στον Ασπρόπυργο συνελήφθησαν οι Γεώργιος Βασιλειάδης, Κωνσταντίνος Ιβανίδης, Σεργκέι Ανδρεάδης, Παύλος Σιδηρόπουλος, Γεώργιος Ντζιαρντζίδης, Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Γερμανός Αρνολντ Μπαρτούς. Κατασχέθηκαν 270.300 πακέτα τσιγάρα μάρκας SOVEREIGN, οι διαφυγόντες δασμοί των οποίων υπολογίζονται περίπου σε 500 χιλιάδες ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Σαχινίδης, κάτοικος Βουλγαρίας, και Στυλιανός Ανδρέου, κάτοικος Βρετανίας.

Στην οικία του Δημητρίου Σαουλίδη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν διάφορες σφραγίδες αστυνομικών υπηρεσιών, διαβατήρια αλλοδαπών γυναικών, φωτοαντίγραφα προσωρινών αδειών παραμονής αλλοδαπών γυναικών στη χώρα μας και φωτοαντίγραφα Δελτίων Αστυνομικών Ταυτοτήτων διαφόρων γυναικών. Εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κύκλωμα λαθραίας διακίνησης γυναικών.

– Το 46,9% δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και ότι αυτά που τους υποσχέθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με το αποτέλεσμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή