Κατάσταση ντροπής στο Ειρηνοδικείο…

Κατάσταση ντροπής στο Ειρηνοδικείο…

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κατάσταση ντροπής» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Καραμανλής την εικόνα που παρουσιάζει το Ειρηνοδικείο Αθηνών στην Ομόνοια, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη χθες συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στο μείζον πρόβλημα των καθυστερήσεων και της βραδύτητας στην απονομή της δικαιοσύνης τονίζοντας ότι «ισοδυναμεί με αρνησιδικία το γεγονός πως μια υπόθεση για να προσδιοριστεί στην Εισαγγελία Αθηνών φτάνει μέχρι το 2006 ή το ότι για να έχουμε αμετάκλητη απόφαση χρειάζονται καμιά φορά 6 μέχρι και 10 χρόνια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Αννα Ψαρούδα -Μπενάκη, B. Πολύδωρα και N. Κατσαρό, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαφορία συμπληρώνοντας ότι «το μόνο που κάνει είναι να επιδίδεται σε εκτόξευση λάσπης, ύβρεων και συκοφαντιών εναντίον των δικαστών και των εισαγγελέων που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους».

«Η εικόνα που παρουσιάζει το Ειρημοδικείο», δήλωσε ο κ. Καραμανλής, «είναι απαράδεκτη, καθώς το κτίριο είναι σε άθλια κατάσταση και οι χώροι είναι τραγικοί, με αποτέλεσμα οι δικαστές, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους»

Ο κ. Φ. Πετσάλνικος

Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φ. Πετσάλνικος, ο οποίος είπε ότι «οι δηλώσεις αυτές οφείλονται σε παντελή άγνοια ή είναι δηλώσεις όπου περισσεύει δυστυχώς η υποκρισία». Στη συνέχεια ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των νέων Δικαστικών Μεγάρων, 23 σε όλη τη χώρα, που θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία. Και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Καραμανλή πόσα δικαστικά μέγαρα είχαν παραδοθεί την περίοδο που η Ν.Δ. ήταν κυβέρνηση, δηλαδή την περίοδο 1989-1993». O υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε και τις αιχμές του κ. Καραμανλή για επιθέσεις που δέχονται οι λειτουργοί της Θέμιδας από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «οι Ελληνες δικαστές και εισαγγελείς δεν έχουν ανάγκη κανενός προστάτη».

Τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιούνης δεν άφησε ασχολίαστες ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να σεβαστεί με πράξεις και όχι στα λόγια την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Υπό το πρίσμα αυτό, εντός του έτους θεσμοθετούνται ρυθμίσεις που αλλάζουν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ώστε:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή