Το «μαγείρεμα» έκαψε… τον Φιλιππίδη

Το «μαγείρεμα» έκαψε… τον Φιλιππίδη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περασμένη Παρασκευή ήταν να ανακοινώσει ο αθλητικός δικαστής τις αποφάσεις του για τις υποθέσεις που σχετίζονταν με τα θλιβερά επεισόδια του ντέρμπι της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας», Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Ωστόσο, για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, προχώρησε σε γνωστοποίηση της ετυμηγορίας του, με καθυστέρηση μίας ολόκληρης εβδομάδας. Ας είναι…

Τι προκύπτει από τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν χθες; Καταρχήν, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βαρδής Βαρδινογιάννης πρέπει να βρει άμεσα νέο πρόεδρο, καθώς ο Αγγελος Φιλιππίδης τιμωρήθηκε με έκπτωση από το αξίωμά του για έναν χρόνο και δεκαοκτάμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Ακόμη, οι «πράσινοι» μένουν χωρίς προπονητή για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, αφού στον Σέρτζιο Μαρκαριάν επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 40 μέρες. Αντιθέτως, αθωώθηκαν ο φυσικοθεραπευτής, Χρήστος Καρβουνίδης και ο βοηθός προπονητή του Μαρκαριάν, Γκαμπριέλ Μολνάρ.

Ο Παναθηναϊκός… γλίτωσε τον αποκλεισμό από τις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 87.000 ευρώ. Μάλιστα, το πρώτο τέταρτο της ποινής του δε θα το εκτίσει στον αγώνα του Σαββάτου με τον Ιωνικό, αλλά στο παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής με την Ξάνθη. Τις υπόλοιπες τρεις αγωνιστικές θα τις εκτίσει στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Στον Ολυμπιακό, ο Τάκης Λεμονής θα πρέπει να βρίσκεται σε αναζήτηση συνεργάτη, με δεδομένο πως ο Τάσος Μητρόπουλος τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για έξι μήνες. Πρόστιμο 33.000 ευρώ επιβλήθηκε στην ομάδα του Πειραιά, ενώ αθωώθηκε ο Αγγελος Γεωργίου. Πάντως, οι ποινές εφεσιβάλλονται. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Κουράκης δήλωσε: «Αφήνω τις αποφάσεις τόσο στη δική σας κρίση, όσο και των Ελλήνων φιλάθλων. Πάντως, υπάρχει αναγκαιότητα να συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και να προσδιορίσουμε τα όρια του αυτοδιοικούμενου του χώρου. Δεν θέλουμε ολιγωρίες και καθυστερήσεις στις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης».Νίκος Γαβαλάς

Η Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας να αναστείλει την ιδιότητα του μέλους όλων όσοι φέρονται να μετέχουν σε ανάλογες πράξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή