Ταξίδι χωρίς… ταυτότητα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… αμφισβητούμενο διαβατήριο ταξιδεύουν σήμερα για το Βλαντικαυκάς της Ρωσίας οι δυο παλαιστές της ελευθέρας, Αμιράν Καρντάνοφ και Αφταντίλ Ξανθόπουλος. Θα εκπροσωπήσουν, για μια ακόμα φορά, τα ελληνικά χρώματα σε ένα σημαντικό τουρνουά, στο οποίο θα πάρουν μέρος κορυφαίοι παλαιστές του κόσμου. Στη χώρα μας, εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Ιθαγένειας, σύμφωνα με την οποία, αίρεται η ελληνική υπηκοότητα των δυο Ολυμπιονικών και αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς φέρεται ότι είχαν προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά.

Το άγχος κυριαρχούσε στη χθεσινή προπόνηση στον Μαραθώνα. Οι δυο αθλητές φοβούνται ότι στο αεροδρόμιο μπορεί να τους σταματήσει κάποιος αστυνομικός και να τους απελάσει από τη χώρα. Επίσημα δεν έχουν ενημερωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι και ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θοδωρής Χαμάκος δηλώνει «η υπόθεση είναι στα δικαστήρια, δεν έχω τίποτα άλλο να πω» οι παλαιστές ετοίμασαν τις βαλίτσες τους για ένα… αβέβαιο μέλλον. «Εκεί που θα γίνουν οι αγώνες, στο Βλαντικαυκάς, γεννήθηκα. Αγωνίζομαι όμως, για την Ελλάδα. Κάνω τρεις προπονήσεις την ημέρα, κουράζομαι για να φέρω μετάλλια στη χώρα. Εχουμε τους Ολυμπιακούς μπροστά μας, θέλω ν’ ανεβώ και εκεί στο βάθρο. Είμαι αγχωμένος και δεν μπορώ να κάνω προπόνηση. Τον Σεπτέμβριο θα παλέψω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τεχεράνης. Πώς θα συγκεντρωθώ; Γιατί γίνονται όλα αυτά;», αναρωτιέται ο Αμιράν Καρντάνοφ. Το ίδιο «γιατί» βασανίζει και τον Αφταντίλ Ξανθόπουλο. «Εδώ είναι η ζωή μου και η οικογένειά μου. Είμαι Ελληνας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι δημιούργησαν πρόβλημα, ύστερα από τόσα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα».

Αγωνίζονται με τα ελληνικά χρώματα και μας χαρίζουν διακρίσεις. Κάποιοι, όμως, ισχυρίζονται ότι δεν είναι Ελληνες. Το οξύμωρο σχήμα προκάλεσε το ενδιαφέρον ξένων δημοσιογράφων. Στη χθεσινή προπόνηση, δημοσιογράφοι από το BBC, μίλησαν με τους δυο αθλητές. «Μας παίρνουν τηλέφωνο από διάφορες χώρες. Ντρεπόμαστε να τους πούμε τι έχει γίνει», μας είπε ο Αμιράν Καρντάνοφ.

Στο Βλαντικαυκάς θ’ αγωνιστούν επίσης οι Ασλανασβίλι (60κ.), Λοϊζίδης, Αλεξανδρίδης (66κ.), Πολυανίδης (74κ.) και Γιαγιάς (96κ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή