Διαγραφή του Γ. Νταβρή από τους ΑΝΕΛ

Διαγραφή του Γ. Νταβρή από τους ΑΝΕΛ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η πενταμελής επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι, υπό την προεδρία του Νίκου Μαρκάτου, και έλαβε την απόφαση της διαγραφής του κ. Νταβρή, μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα στενοχωρήσουμε ιδιαίτερα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, την κυβέρνηση και την τρόικα, αλλά παραμένουμε ενωμένοι, δυνατοί, με μία μόνο απώλεια, του βουλευτή Αχαΐας Γιώργου Νταβρή, ο οποίος δεν προσήλθε και ο οποίος διαγράφεται μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει στο σπίτι του». Με αυτή τη δήλωση του κ. Πάνου Καμμένου έκλεισε χθες άλλο ένα επεισόδιο στις πολυκύμαντες σχέσεις των ΑΝΕΛ, ύστερα από μια συνεδρίαση της Κ.Ο. που απέληξε στη διαγραφή του αναιτιολογήτως απόντος βουλευτή Γ. Νταβρή. Ο τελευταίος απέφυγε κάθε δήλωση, αλλά καθώς ανήκε στην ομάδα των έξι βουλευτών που επιδεικτικά είχαν απουσιάσει και από την πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, είναι προφανές ότι δεν επείσθη να μεταβάλει τη στάση του, διατηρώντας σοβαρές ενστάσεις για τον «αρχηγικό» τρόπο που λειτουργεί το εν λόγω κόμμα.

Αλλωστε αυτή ήταν και μια από τις βασικές ενστάσεις που άκουσε χθες από αρκετούς βουλευτές του ο κ. Π. Καμμένος, οι οποίοι ευθαρσώς του δήλωσαν ότι είναι οχλημένοι από το γεγονός ότι πληροφορούνται κατόπιν εορτής ακόμη και μείζονες επιλογές του κόμματος. Ωστόσο η εκ μέρους του παραδοχή ότι η κριτική αυτή δεν είναι αναίτια και κυρίως η δέσμευσή του ότι στο εξής η Κ.Ο. θα συνεδριάζει αδιαλείπτως κάθε εβδομάδα (και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη μεσημέρι στη μία) φαίνεται να λειτούργησε κατευναστικά για όλους τους παριστάμενους, οι οποίοι επιπλέον αυτοδεσμεύθηκαν να αποφεύγουν και τις αιχμές μεταξύ τους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ακόμη και ο κ. Τέρενς Κουίκ, που δεν έχει κρύψει τις σοβαρές πολιτικές διαφωνίες του με την επιλογή του κ. Καμμένου να συμπράξουν οι ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, φέρεται να υποχώρησε προτάσσοντας την ανάγκη να επικρατήσει σύμπνοια στο κόμμα, ενώ διελύθη μέχρι και η οξύτατη προσωπική κόντρα που υπήρχε μεταξύ των βουλευτών Ραχήλ Μακρή και Μαρίνας Χρυσοβελώνη, οι οποίες υπό την ενθάρρυνση και των υπολοίπων συναδέλφων τους έσπευσαν -σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα- να προβούν σε έναν εγκάρδιο εναγκαλισμό.

«Ολοι φύγαμε σφιχταγκαλιασμένοι γιατί πρώτα απ’ όλα μας ενώνει ο αντιμνημονιακός αγώνας και η ανάγκη να σώσουμε τους Ελληνες και την πατρίδα από τον τροϊκανό ζυγό», δήλωσε στην «Κ» ο βουλευτής Παν. Μελάς, ο οποίος επιπλέον χαρακτήρισε προσωρινή τη διαγραφή του κ. Νταβρή, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «σύντομα και εκείνος θα καταλάβει και θα επιστρέψει στους ΑΝΕΛ». Ας σημειωθεί παρεμπιπτόντως ότι λόγω της μείωσης της Κ.Ο. του κ. Καμμένου σε 17 βουλευτές, η Χ.Α. είναι από χθες και τυπικώς αλλά και ουσιαστικώς 4ο κόμμα στη Βουλή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή