Μάριαν Φέιθφουλ: η γιαγιά της ροκ τραγουδά

Μάριαν Φέιθφουλ: η γιαγιά της ροκ τραγουδά

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διάσημοι φίλοι της τη θεωρούν ακόμη ένα ανόητο κοριτσάκι, οι οπαδοί της δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είναι ακόμη ζωντανή, ενώ οι δημοσιογράφοι το μόνο που θέλουν να τη ρωτήσουν είναι για τον φίλο της πριν από τριάντα χρόνια, τον Μικ Τζάγκερ. Δεν είναι εύκολο να είσαι η Μάριαν Φέιθφουλ, κάποτε η πιο σέξι στάρλετ του Swinging Londoκαι σήμερα μια 55χρονη γιαγιά και επιζήσασα του ροκ, που ξεπέρασε σκάνδαλα, ναρκωτικά και μια απόπειρα αυτοκτονίας.

Στη δεκαετία του ’60 η Φέιθφουλ έγινε ποπ σταρ με τη διασκευή του «As tears go by» των «Rolling Stones». Εγινε όμως πιο γνωστή ως φίλη του Τζάγκερ και έζησε σχεδόν είκοσι χρόνια μέσα στα ναρκωτικά και περνώντας νύχτες στους δρόμους, καταφέρνοντας παράλληλα να βγάλει μερικούς εξαιρετικούς δίσκους. Σήμερα θεωρείται τόσο «της μόδας» ώστε να τραγουδάει με τους «Metallica» και να εμφανίζεται στις διαφημίσεις της Gap. Βρίζει, τραγουδάει, έχει τατουάζ και όταν σου τηλεφωνήσει δεν μπορείς παρά να σηκώσεις το τηλέφωνο. Αυτό έκαναν και μερικοί ξεχωριστοί μουσικοί, όταν τους ζήτησε βοήθεια για τον νέο της δίσκο. Ανταποκρίθηκαν ο Μπεκ, ο Μπίλι Κόργκαν των διαλυμένων «Smashing Pumpkins», οι «Blur», oι «Pulp» και ο Ντέιβ Στιούαρτ των «Eurythmics». Το άλμπουμ έχει τον τίτλο «Kissing Time» και είναι η πρώτη κυκλοφορία της Φέιφθουλ ύστερα από τρία χρόνια. H ίδια τον ονομάζει τον «χαρούμενο δίσκο» της.

Με τα καινούργια της τραγούδια στοχεύει στους πιο νέους οπαδούς της, καθώς αποδέχτηκε το γεγονός ότι οι καλοί της φίλοι Μπομπ Ντίλαν, Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς τη βλέπουν σαν ένα «όμορφο και πολύ ανόητο κορίτσι». «Με το πέρασμα στη νέα χιλιετία», σημειώνει, «συνειδητοποίησα ότι το παρελθόν βρισκόταν πίσω. Και δεν είχα πια να γράφω γι’ αυτό, να το σκέφτομαι, να ανησυχώ. Ημουν σίγουρη ότι είμαι εντελώς ελεύθερη και απ’ αυτό το συναίσθημα προέκυψε ο δίσκος».

Η Φέιθφουλ μπορεί να μην νιώθει νοσταλγία για το παρελθόν, όμως το «Kissing Time» έχει αρκετή. Ενα τραγούδι, το «Sliding through life ocharm» βασίζεται στα απομνημονεύματά της του 1994. Το έγραψε ο Τζάρβις Κόκερ των «Pulp», όμως στους συντελεστές η Φέιθφουλ αναφέρει και τον εαυτό της, καθώς το θέμα του τραγουδιού είναι η ίδια. Το μόνο που θέλει τώρα είναι να αποκτήσει ένα σπίτι με κήπο και να αποδείξει στον κόσμο ότι δεν είναι ικανή να γράφει μόνο σκοτεινά τραγούδια. «Για μένα το συναίσθημα απ’ αυτή τη δουλειά είναι χαρά και αγάπη για τη ζωή. Τώρα πια δουλεύω με μια παλέτα που έχει πολλά και διαφορετικά χρώματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή