Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία «Κάρολος Κουν»

Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία «Κάρολος Κουν»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος τα Βραβεία «Κάρολος Κουν» καθώς και τα «Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής 2002» της Ενώσεως Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, που θα απονεμηθούν την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μουσικής.

«Στο φετινό άνοιγμα της επιτροπής σε νέους κριτικούς», στάθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο K. Χαραλαμπίδης, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ενώσεως Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, ο οποίος στη συνέχεια ανακοίνωσε τους υποψήφιους καλλιτέχνες:

Βραβείο Σκηνοθεσίας: Μιχαήλ Μαρμαρινός («Εθνικός Υμνος», «Θησείο»), Νίκος Διαμαντής («Το σπίτι με τα δώρα», «Σημείο»), Αντζελα Μπρούσκου («Ναι», «Ηβη»), Θόδ. Εσπίριτου («1843», «Φούρνος»), Μίμης Κουγιουμτζής («Εκτελεστές», «Θέατρο Τέχνης»).

Βραβείο Ερμηνείας: Δημήτρης Μαύρος («Εκτελεστές»), Αννα Μάσχα («Πίστη», «Αμόρε»), Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου («Ξένοι», «Εθνικό Θέατρο»), Αντζελα Μπρούσκου («Ναι»), Κοσμάς Φουντούκης («Αντιγόνη», «Εθνικό Θέατρο»).

Βραβείο Δραματουργίας: «O Εβρος απέναντι» των Θ. Παπαθανασίου-Μ. Ρέππα (θέατρο «Κιβωτός»), «O κ. Εμμανουήλ και ο Ροΐδης» του Αντώνη Νικολή («Θέατρο της Ανοιξης»), «Νυχτερινή περίπολος» (Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, «Θέατρο Νέου Κόσμου»), «Το σπίτι με τα δώρα» (Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη) και «Το χώμα στην μπανιέρα» (Φαίδωνα Καστρή, «Θέατρο Οδού Παραμυθίας»).

Για το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου έχουν προταθεί η Ελένη Χατζηαργύρη για την ερμηνεία της στο έργο «H κυρία Κλάιν» («Θέατρο Εξαρχείων»), η Δήμητρα Χατούπη για την ερμηνεία στο έργο «O Ζυλ και η νύχτα» («Θέατρο Νέου Κόσμου») και ο Μιχαήλ Μαρμαρινός για την σκηνοθεσία του «Εθνικού Υμνου». Επίσης θα δοθούν: Βραβείο Θεατρολογικού Συγγράμματος, Διάκριση Θεατρικού Οργανισμού της Περιφέρειας και Διάκριση Νέου Δημιουργού.

Αντίστοιχα για το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής έχουν προταθεί οι Αντώνης Κοντογεωργίου (για την διδασκαλία χορωδιών στις εκτελέσεις της Ενάτης Συμφωνίας του Μπετόβεν υπό΄τον Γ. Καχίτζι και K. Μαζούρ), Μαίρη – Ελεν Νέζη (για την ερμηνεία της στην όπερα του Χέντελ «Ξέρξης» στην Λυρική Σκηνή) και Μάρθα Αράπη (για την ερμηνεία της στην «Τραβιάτα»), ενώ επίσης θα δοθούν βραβεία Διάκρισης Συγγράμματος, Διάκρισης Δισκογραφίας, Διάκρισης Οργανισμού και Τιμητικής Διάκρισης Νέου Μουσικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή