Στο ΣΔΟΕ «σκόνταψαν» οι καλλιτεχνικές ευαισθησίες πρωθυπουργικού συμβούλου

Στο ΣΔΟΕ «σκόνταψαν» οι καλλιτεχνικές ευαισθησίες πρωθυπουργικού συμβούλου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φοροδιαφυγή… με ρυθμό latiεντόπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στις φορολογικές δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα. Το θέμα, όμως, απέκτησε και πολιτική διάσταση όταν επενέβη ανεβάζοντας τον ρυθμό σε allegro, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Γιώργος Πανταγιάς. Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του πρωθυπουργικού συμβούλου τον οδήγησαν σε έντονες παραστάσεις στην ηγεσία του ΣΔΟΕ, με αίτημα να μην επιμένουν σε τέτοιες «αντικαλλιτεχνικές» υποθέσεις.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού εμφανίζεται να εισηγείται (προφανώς χωρίς καμιά αρμοδιότητα) στο ΣΔΟΕ να «σβήσει» χρέη προς το Δημόσιο ύψους 100 εκατ. δρχ. του κορυφαίου τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα.

Προς απογοήτευσή του όμως, οι ελεγκτικές αρχές ακολούθησαν την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία και απέστειλαν στην εφορία που υπάγεται ο κ. Νταλάρας την έκθεση ελέγχου. Σύμφωνα με πληροφορίες το χρέος του κ. Νταλάρα κοινοποιήθηκε ήδη στη ΔΟΥ Ψυχικού και αναγκαστικά εξοφλείται κανονικώς κατόπιν της ρυθμίσεως στην οποία προχώρησε.

Ωστόσο, ενώ ο καλλιτέχνης έχει προσαρμοστεί στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος φαίνεται ότι επιμένει στις παρεμβάσεις του, που σύμφωνα με πληροφορίες επεκτείνονται σε όλο σχεδόν το φάσμα των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων…

Ηδη το θέμα έχει τεθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού, δεδομένου ότι κατά τις παρεμβάσεις του δραστήριου συμβούλου γίνεται εμφανής η υπονοούμενη επίκληση «του Μαξίμου» και αναμένεται να ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, ο οποίος προφανώς δεν έχει λόγους να ενδιαφέρεται για τις φορολογικές εκκρεμότητες καλλιτεχνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή