Πολύβιος Μαρσάν, ένας εραστής της τέχνης και της επιστήμης

Πολύβιος Μαρσάν, ένας εραστής της τέχνης και της επιστήμης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας από τους ευγενέστερους ανθρώπους, εραστής της όπερας, του λόγου αλλά και της επιστήμης, ο Πολύβιος Μαρσάν έφυγε χθες το πρωί, σχεδόν ξαφνικά, αν και τελευταία είχε πολλά προβλήματα με την υγεία του. Πέρσι είχε γράψει το πολύκροτο βιβλίο «Ελένη Παπαδάκη – Μια φωτεινή θεατρική πορεία με απροσδόκητο τέλος» (Εκδόσεις Καστανιώτη), το οποίο με συναρπαστικό τρόπο παρακολουθεί τη ζωή της βήμα προς βήμα, τόσο την καλλιτεχνική όσο και την προσωπική.

Γεννήθηκε το 1930, σπούδασε ιατρική στην Ελβετία και επιστρέφοντας στην Αθήνα εξάσκησε το επάγγελμα του οφθαλμιάτρου. Λάτρης των τεχνών και των γραμμάτων, κυκλοφόρησε το 1982 το πρώτο του βιβλίο «Μαρία Κάλλας – η ελληνική σταδιοδρομία της – ένα χρονικό» (επιμέλεια Μάνου Ελευθερίου – Εκδόσεις «Γνώση»). Το δεύτερο βιβλίο του βασίστηκε σε μεγάλη έρευνα, η οποία διήρκεσε πάνω από σαράντα χρόνια, γι’ αυτό, άλλωστε, και έχει μεγάλη απήχηση. Καθοριστικό στοιχείο του βιβλίου είναι η παρουσίαση ανέκδοτου υλικού, που αφορά λεπτομέρειες από τη ζωή της Παπαδάκη αλλά και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τους πολλούς ρόλους που είχε ερμηνεύσει στη σαραντάχρονη πορεία της. O συγγραφέας είχε «δανείσει» το προσωπικό φωτογραφικό αρχείο του στην «K», για το αφιέρωμα των «Επτά Ημερών» που είχε θέμα τη ζωή της Παπαδάκη.

Η κηδεία του Πολύβιου Μαρσάν θα γίνει αύριο, στις 2.30 μ.μ., στο A΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή