«Ecocinema», από τα Επτάνησα στα Δωδεκάνησα

«Ecocinema», από τα Επτάνησα στα Δωδεκάνησα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα Επτάνησα στα Δωδεκάνησα μεταφέρεται η διοργάνωση του «Ecocinema», του Διεθνούς Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Κινηματογράφου. Τα δύο πρώτα φεστιβάλ είχαν γίνει στη Ζάκυνθο, ενώ το φετινό θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, στις 14-20 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσαν χθες ο πρόεδρός του, Ηλίας Ευθυμιόπουλος και η καλλιτεχνική διευθύντρια Λουκία Ρικάκη, παρουσία του ΥΠΠΟ Ευάγγελου Βενιζέλου και της εκπροσώπου της E.E., Ιλβα Τιβέους.

Εκτός από το διαγωνιστικό τμήμα και το Ελληνικό Πανόραμα, το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ειδικά αφιερώματα, όπως «Το νερό στον πλανήτη Γη» και αναδρομή στο έργο του φιλέλληνα οικολόγου σκηνοθέτη Τόμας Σούλτσε Βέστρουμ. Το φεστιβάλ, σύμφωνα με τη Λουκία Ρικάκη, επιμένει στη μικρή του κλίμακα, που βοηθά στη δημιουργία ποιοτικών επαφών μεταξύ φεστιβάλ, κινηματογραφιστών και κοινού.

Το οριστικό πρόγραμμα του «Ecocinema» θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο. Ηδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 70 ταινίες από 25 χώρες, με καταληκτική ημερομηνία την 30ή Μαΐου. Αιτήσεις συμμετοχής δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.ecocinema.gr).

Παράλληλα με τον σχεδιασμό του φεστιβάλ, έχει αρχίσει να λειτουργεί μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, σχετική με οπτικοακουστικές παραγωγές που αφορούν το περιβάλλον και την οικολογία. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ecofilms.gr που λειτουργεί δοκιμαστικά, παρέχονται πληροφορίες και on-line υπηρεσίες, ενώ στο επόμενο στάδιο οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν αποσπάσματα ταινιών ή να «κατεβάζουν» ολόκληρες ταινίες. Π.Παν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή