ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Λύσεις για τα πανωτόκια επιχειρεί να δώσει η Ν.Δ.

Λύση στο πρόβλημα των πανωτοκίων που ταλανίζει χιλιάδες οφειλετών επιχειρεί να δώσει η Νέα Δημοκρατία, επανακαταθέτοντας στη Βουλή τη σχετική πρότασή της ως τροπολογία, με αφορμή τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας στις οποίες προβλέπεται η μείωση των προσαυξήσεων για όποιους οφειλέτες ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, όσοι έχουν οφειλές ληξιπρόθεσμες, στις οποίες εμπεριέχονται και τόκοι υπερημερίας, θα μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους από δάνεια καταβάλλοντας το τριπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου, αφού αφαιρεθούν οι εν τω μεταξύ γενόμενες καταβολές. Το υπόλοιπο ποσό θα εξοφλείται σε δέκα ίσες εξαμηνιαίες δόσεις, βαρυνόμενες με το τρέχoν επιτόκιο.

Η ΕΡΜΕΛΙΝΤΑ ΜΕΞΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Διμερή θέματα με Αλβανία

Συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών T. Γιαννίτση είχε χθες η υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Αλβανίας κ. Ερμελίντα Μέξι, η οποία επισκέφθηκε τη χώρα μας. Οι συνομιλίες κάλυψαν σειρά διμερών αλλά και άλλων θεμάτων, καθώς επίσης και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. O κ. Παπανδρέου επισήμανε σε δηλώσεις του ότι η ελληνική προεδρία στην E.E. πήρε την πρωτοβουλία να κάνει ένα μεγάλο βήμα η Ευρωπαϊκή Ενωση σε ό,τι αφορά τα Δυτικά Βαλκάνια για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή προοπτική τους, σε συνεργασία με τις χώρες της περιοχής. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την προθεσμία για τη νομιμοποίηση των μεταναστών -η οποία λήγει σε ένα μήνα- και τη θέση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τους πολυάριθμους μετανάστες από την Αλβανία που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τη διαδικασία νομιμοποίησης, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς. Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της διπλής υπηκοότητας ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι λογικό, όπως σε κάθε ευνομούμενη χώρα, μετά ένα χρονικό διάστημα να αποκτούν οι μετανάστες το δικαίωμα και στην υπηκοότητα.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΟ ΤΗΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ «NATURA 2000»

SOS εκπέμπουν τα δάση

Συνέδριο με θέμα τα «Ελληνικά Δάση Εκπέμπουν SOS» πραγματοποιείται από τη Φιλοδασική Ενωση Αθηνών, σήμερα στην αίθουσα «Ερμής» του EBEA, Ακαδημίας 7-9 υπό την αιγίδα της επιτροπής «Natura 2000». Επιθυμία των οργανωτών είναι να ξεκινήσει διάλογος ώστε να προκύψουν προτάσεις για την αποτελεσματική προστασία του δάσους που μειώνεται με ανησυχητικάγρήγορους ρυθμούς. Το συνέδριο χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες: «Ευρωπαϊκή Πολιτική. Εμπειρίες και Ανάπτυξη Διαπεριφερειακών Δασών», «Αμεσος Κίνδυνος για τα δάση» και «Επιπτώσεις στο περιβάλλον, στον τουρισμό και στην οικονομία» και η εφημερίδα «Καθημερινή» είναι χορηγός επικοινωνίας.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ O K. ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Μονάδες μεθαδόνης

Υπέρ της λειτουργίας των μονάδων μεθαδόνης στους τέσσερις χώρους (λιμάνι, νοσοκομεία «Γ. Παπανικολάου», «Αγ Παύλος», ΑΧΕΠΑ) που προτείνει ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. X. Καστανίδης τάχθηκε χθες έπειτα από επισκέψεις που πραγματοποίησε σε αυτούς ο υπουργός Υγείας κ. K. Στεφανής. Για τη μονάδα στο ΑΧΕΠΑ ο υπουργός είπε ότι ο χώρος θα είναι έτοιμος αρχές του 2004, ενώ γι’ αυτήν στο νοσοκομείο «Αγ. Παύλος» κάλεσε τους εργαζομένους, οι οποίοι αντιδρούν, να δείξουν ανάλογη ευαισθησία ως εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας. O κ. Στεφανής χαρακτήρισε «στίγμα» αυτό που έγινε με το κτίριο του OKANA στην οδό Αναγεννήσεως της Θεσσαλονίκης. «Το υπουργείο έχει επίγνωση των ευαισθησιών αλλά δεν μπορούμε να γυρίσουμε δεκαετίες πίσω, να «λεπροποιήσουμε» και να εξορίσουμε τους χρήστες ναρκωτικών», δήλωσε. Θέση για το νέο σχεδιασμό των μονάδων μεθαδόνης έλαβε χθες και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), γνωστοποιώντας ότι σε ειδική συνεδρίαση με ειδικούς και με επιστημονικά δεδομένα θα διαμορφώσει άποψη, αν είναι σωστό να λειτουργήσουν μονάδες μεθαδόνης μέσα στα νοσοκομεία.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ

Αναψε «φωτιές» ο ΣΔΟΕ

«Δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες Ελλήνων, δηλαδή οι φίλοι του κ. Καραμανλή και οι μη φίλοι του κ. Καραμανλή. Αν εξάλλου οι φίλοι του κ. Καραμανλή χαρακτηρίζουν τους άλλους «σκουλήκια», ο κ. Καραμανλής θα έπρεπε να διευκρινίσει τη στάση του», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη και στελεχών της Ν.Δ. για τον έλεγχο που έκανε ο ΣΔΟΕ στα εισοδήματα του μουσικοσυνθέτη.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ

Αντιρρησίες συνείδησης

Σοβαρές ανησυχίες για τον χαρακτήρα της τιμωρίας των αντιρρησιών συνείδησης διατυπώνει σε σχετική του έκθεση το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και ζητεί από τις ελληνικές αρχές να μη φυλακίσουν κανέναν από του 26 αντιρρησίες συνείδησης που αντιμετωπίζουν διώξεις στην Ελλάδα. Επιπλέον προτείνει να γίνουν τροποποιήσεις στο νόμο 2510/1997 ώστε να εναρμονιστεί η εναλλακτική πολιτική υπηρεσία με τα διεθνή πρότυπα. H οργάνωση ζητεί ακόμη να διασφαλιστεί ότι οι αντιρρησίες συνείδησης θα ανακτήσουν τα πολιτικά και ατομικά τους δικαιώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή