Ασύλητος μυκηναϊκός τάφος εξάπτει τη φαντασία στον Βόλο

Ασύλητος μυκηναϊκός τάφος εξάπτει τη φαντασία στον Βόλο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα θολωτό μυκηναϊκό τάφο έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στον Βόλο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο τάφος είναι ασύλητος, ωστόσο θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένας μήνας μέχρι να ανοιχθεί. H ανακάλυψη όμως του ευρήματος διέρρευσε στην τοπική κοινωνία, προκαλώντας μια απίστευτη φημολογία περί ανεύρεσης… «θησαυρών» και «ποταμών χρυσού». Αποτέλεσμα ήταν η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων να παρενοχλείται καθημερινά από κάθε είδους περίεργους, φθάνοντας τελικά στο σημείο να ζητήσει την εικοσιτετράωρη φύλαξη του χώρου.

Οι μέχρι τώρα ανασκαφές, που πραγματοποιούνται στον Περιφερειακό του Βόλου, έχουν αποκαλύψει ένα μέρος της πόρτας της κεντρικής εισόδου. «Ακόμα δεν έχουμε μπει μέσα στον τάφο και απ’ ό,τι φαίνεται, η φραγή της εισόδου του είναι ανέπαφη, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι ο χώρος δεν έχει συληθεί», δήλωσε στον ανταποκριτή της «K» στον Βόλο Κώστα Τσαμπάζη η διευθύντρια της ΙΓ΄ Εφορείας Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Βασιλική Αδρύμη – Σισμάνη.

Οπως εκτιμάται, ο τάφος θα ανοιχθεί περίπου σε ένα μήνα. Ωστόσο, η πιθανότητα και μόνον ο ανευρεθείς μυκηναϊκός τάφος να είναι ασύλητος έχει εξάψει τη φαντασία πολλών, που τηλεφωνούν καθημερινά στην ΙΓ΄ Εφορεία, προσπαθώντας να αποσπάσουν περισσότερες πληροφορίες. Θορυβημένη από τις διαστάσεις της φημολογίας, που απειλεί την απρόσκοπτη εξέλιξη των ανασκαφών και ενδεχομένως ακόμα και την ασφάλεια του ευρήματος, η διευθύντρια της Εφορείας ζήτησε τη φύλαξη του χώρου σε 24ωρη βάση, ενώ την περιοχή επιτηρούν και περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή