ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ» ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

Καταδικάσθηκε 4 χρόνια ερήμην για την επίθεση σε φοιτητή

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο καταζητούμενος Κώστας Ανδριτσόπουλος, μέλος της Χρυσής Αυγής, γνωστός και ως «Περίανδρος», ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση που έγινε σε βάρος του φοιτητή και μέλους της ΕΦΕΕ Δημήτρη Κουσουρή έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων τον Ιούνιο του 1998. H καταδίκη του Ανδριτσόπουλου αφορά τα αδικήματα της σύστασης και συμμορίας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, η οποία έχει ανασταλεί μέχρι τη σύλληψή του.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Αιτήσεις διορισμού δικαστικών

Ξεκίνησαν, από δικαστικής πλευράς, οι διαδικασίες για την προετοιμασία διεξαγωγής των ευρωεκλογών της 13ης Ιουνίου. Το αρμόδιο A΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε χθες ότι οι αιτήσεις προτίμησης για το διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων θα κατατίθενται αποκλειστικά στους δικηγορικούς και συμβολαιογραφικούς συλλόγους, καθώς και στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας. H σχετική εγκύκλιος έχει ήδη αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, όπου και μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες. Οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν φθάσει στον Αρειο Πάγο το αργότερο την επόμενη Τετάρτη.

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΕΝΤΡΩΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Εξάμηνη προθεσμία από Δ. Αθηναίων

Προθεσμία έξι μηνών για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των χώρων στάθμευσης στα κέντρα διασκέδασης θέτει ο Δήμος της Αθήνας. O Δήμος ήδη κίνησε τη διαδικασία εφαρμογής του Π.Δ. 257/2001 σχετικά με την υποχρεωτική εξασφάλιση χώρων στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των πελατών των κέντρων διασκέδασης. Ωστόσο, κατά την πορεία εφαρμογής του νόμου διαπιστώθηκαν προβλήματα, τα οποία συνίσταντο κυρίως στη δυσκολία ή και στην αδυναμία εξεύρεσης των απαιτούμενων χώρων στάθμευσης, «σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 100 μέτρων σε ευθεία γραμμή από το κατάστημα». Με δεδομένα τα προβλήματα αυτά, ο Δήμος εισηγείται την τροποποίηση της σχετικής διάταξης.

ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

Τραυματίστηκε ο… πυροτεχνουργός

Σε προσωπικές διαφορές αποδίδουν οι αστυνομικές αρχές της Λαμίας την τοποθέτηση απασφαλισμένης χειροβομβίδας έξω από κεντρικό ζαχαροπλαστείο της πόλης, χθες τα ξημερώματα. Για την εξουδετέρωσή της -με ελεγχόμενη έκρηξη- ειδοποιήθηκε πυροτεχνουργός του στρατού, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι στη διάρκεια της επιχείρησης. Προηγουμένως, άγνωστος τηλεφώνησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας και ανέφερε ότι στη συμβολή των οδών Παλαιολόγου και Λεωνιδίου, μέσα σε ένα δερμάτινο τσαντάκι υπάρχει απασφαλισμένη χειροβομβίδα.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ ΡΙΦΙΦΗΔΕΣ

Συνελήφθησαν εννέα άτομα

Πολυμελής σπείρα Γιουγκοσλάβων, οι οποίοι λήστευαν καταστήματα με τη μέθοδο του ριφιφί, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν εννέα άτομα και αναζητούνται ακόμα δύο. Τα μέλη της σπείρας εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει μεγάλο αριθμό από ληστείες σε βάρος καταστημάτων, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι οι δράστες του ριφιφί που έγινε πριν από δέκα ημέρες σε βάρος καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων στο Παλαιό Φάληρο, από το οποίο αφαίρεσαν εμπορεύματα αξίας 120.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή