Αττική οδός: παραδίδεται ο κόμβος Δ. Πλακεντίας

Αττική οδός: παραδίδεται ο κόμβος Δ. Πλακεντίας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανοιχτό ακόμη το ζήτημα των διοδίων, παραδίδεται σήμερα το μεσημέρι στους οδηγούς και το τελευταίο τμήμα της Αττικής Οδού, ο κόμβος δηλαδή της Δουκίσσης Πλακεντίας και το υπολειπόμενο δίκτυο των 2,5 χιλιομέτρων που θα συνδέει το κυρίως δίκτυο με την Περιφερειακή Υμηττού. H παράδοση και του τελευταίου τμήματος ισοδυναμεί και με την τυπική παράδοση του συνόλου του έργου. Ωστόσο, η ολοκλήρωση του συνόλου του άξονα συνεπάγεται και την έναρξη μιας -ουσιαστικού ή επικοινωνιακού χαρακτήρα- αντιπαράθεσης μεταξύ κατασκευαστικής κοινοπραξίας και ΥΠΕΧΩΔΕ για το ύψος του διοδίου. Οι δύο πλευρές φέρονται με δηλώσεις τους να αντιπαρατίθενται ως προς το ενδεχόμενο αύξησης του κόστους διέλευσης από την Αττική Οδό, ωστόσο δεν αποκλείεται η τελική κατάληξη της «διαμάχης» να συνδέεται άμεσα και με την απεμπλοκή των «κολλημένων» λόγω μαθηματικού τύπου και προσφυγών έργων, πολλά εκ των οποίων διεκδικούνται από τις εταιρείες-μέλη του σχήματος.

Δημοσίως, πάντως, στις διαρρέουσες από την κατασκευάστρια κοινοπραξία πληροφορίες για άμεση αύξηση του διοδίου στα 2,20 έως 2,50 ευρώ και, από τον Σεπτέμβριο, στα 3 ευρώ, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Σουφλιάς είχε αντιπαραθέσει τον χαρακτηρισμό του έργου ως «ακριβού» και, εμμέσως, την πρόθεσή του να επανεξετάσει το σύνολο των οικονομικών παραμέτρων. Την ίδια στιγμή, στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ επέμεναν ότι θα υπάρξει συνολική μελέτη του κόστους κατασκευής και της απόσβεσης που έχει επιτύχει το κοινοπρακτικό σχήμα, δεδομένου ότι η Αττική Οδός εξυπηρετεί σε ημερήσια βάση πολύ περισσότερα οχήματα απ’ όσα είχαν προϋπολογισθεί στις μελέτες. Χθες, πάντως, στελέχη της Αττικής Οδού παρέπεμπαν στη σημερινή τελετή παράδοσης του έργου, παρουσία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, για νεότερα ως προς την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσουν εφεξής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή