Προ-βολες: Μια έκπληξη στην Κυψέλη

Προ-βολες: Μια έκπληξη στην Κυψέλη

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευτυχώς υπάρχουν πάντα και ευχάριστες εκπλήξεις. Λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο των διαφόρων χριστουγεννιάτικων «χωριών» κι ενώ ακόμη αναπολούσαμε τη βόλτα μας στη ρόδα του Christmas Factory όπου είδαμε το Γκάζι από ψηλά (!), ο δρόμος μας μάς έφερε στην παιδική χαρά της πλατείας Κυψέλης, μια από τις επτά που επιλέχθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων για να ανανεωθεί.

Φωτεινά χρώματα ουράνιου τόξου έχουν μεταμορφώσει τις κούνιες, την τσουλήθρα, την τραμπάλα ακόμη και τα παγκάκια, τα δέντρα έχουν κλαδευτεί, ο χώρος μοιάζει πιο καθαρός. Λες και πέρασε μια καλή νεράιδα…

Ως ειδικοί πλέον του συγκεκριμένου θέματος για την περιοχή των Πατησίων κι όχι μόνο, είναι σίγουρο ότι μια όμορφη αισθητικά καθώς και ασφαλής παιδική χαρά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Η πρόσφατη εορταστική περιπλάνηση σε αρκετούς από τους χώρους που στήθηκαν για παιδιά ήταν ακόμη μια επιβεβαίωση του πόσο λίγο σκέφτεται η Πολιτεία τη δημιουργική εκτόνωση των παιδιών αλλά και το πόσο κακή είναι η επικρατούσα αισθητική. Στο Πεδίον του Αρεως στήθηκε ένα από τα χειρότερα χριστουγεννιάτικα πάρκα που έχω δει ποτέ, με παζάρι σε όλο το μήκος του κεντρικού του δρόμου που πουλούσε από κάλτσες και εσώρουχα μέχρι λουκάνικα και σουβλάκια. Το Christmas Factory στην Τεχνόπολη ήταν ωραίο όμως ακριβό, ενώ το χωριό του Αγιου Βασίλη στην πλατεία Κλαυθμώνος ήταν λίγο πιο προσεγμένο από αυτό του Πεδίου του Αρεως…

Οι επτά ανανεωμένες παιδικές χαρές της Αθήνας απαλύνουν τις αρνητικές σκέψεις. Αρα υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν πως η ύπαρξη του πολιτισμού φαίνεται στα πολύ απλά πράγματα όπως σ’ έναν χώρο όπου παίζουν τα παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή