«Δεν θα κάνουν κουμάντο πέντε νταβατζήδες»

«Δεν θα κάνουν κουμάντο πέντε νταβατζήδες»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποφασιστικότητά του να συγκρουστεί με τη διαπλοκή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με βουλευτές της Ν.Δ. του Γ΄ Θερινού τμήματος της Βουλής. Παίρνοντας «πάσα» από βουλευτή μέχρι πρότινος δημοσιογράφο, ο οποίος του ζήτησε «να σπάσει αυγά για να γίνει ομελέτα με τον “βασικό μέτοχο”», ο κ. Καραμανλής φέρεται να είπε: «Δεν θα αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε άλλα κέντρα να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή του τόπου, γιατί είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα. Αρκεί να κάνουμε εμείς τη δουλειά μας ως νομοθέτες και η Δικαιοσύνη τη δική της δουλειά». Λίγο αργότερα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, ερωτηθέντες περί της φράσης «νταβατζήδες», υπογράμμιζαν ότι ο κ. Καραμανλής «δεν χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία», σημείωναν όμως ότι ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τους βουλευτές έστειλε το μήνυμα ότι θα συγκρουστεί με τη διαπλοκή, επιβεβαιώνοντας, δηλαδή, την ουσία των λεχθέντων.

Ανάλογο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός και προς τις συντεχνίες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράμμισε ότι «θα σπάσουμε αυγά, εκεί που πρέπει, στον OTE, τη ΔΕΗ και την Ολυμπιακή Αεροπορία» ενώ για το Ασφαλιστικό είπε ότι θα αντιμετωπιστεί την επόμενη τετραετία.

Κυβερνητικές πηγές επισήμαιναν ότι η αναφορά του περί της νομοθετικής «δουλειάς» της κυβέρνησης παραπέμπει στο νόμο για τον «βασικό μέτοχο», ο οποίος σύντομα θα προωθηθεί προς ψήφισιν στη Βουλή. Αναφερόμενος, εξάλλου, στις υποθέσεις που αποστέλλει η Δικαιοσύνη στη Βουλή, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι για όποιες υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής θα προχωράει η διερεύνησή τους, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και την υπόθεση ντόπινγκ των Ελλήνων αθλητών, όχι όμως και την περίπτωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Η συνάντηση που «έβγαλε λαβράκι», πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα «Μπαϊρακτάρης» στο Μοναστηράκι. Στις παράπλευρες «ειδήσεις» της ανήκει το νέο συντονιστικό όργανο, που θα συγκροτηθεί -προφανώς μετά τα παράπονα των κυβερνητικών βουλευτών περί «αδρανείας τους», αλλά και περί των υπουργών που «κωφεύουν και δεν σηκώνουν το τηλέφωνο ή όλο είναι σε σύσκεψη»- και θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα υπό τον γραμματέα της K.O. της Ν.Δ. και θα προσπαθήσει να διαδραματίσει συμβουλευτικό ρόλο στην πολιτική των υπουργείων. Στο υπό σύστασιν όργανο θα μετέχουν οι βουλευτές-πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Κατά πληροφορίες, βουλευτές εξέθεσαν στον πρωθυπουργό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τις πιέσεις των ψηφοφόρων, που υποβάλλουν συνεχώς «αιτήματα προς ικανοποίηση». «Εγώ είμαι μαζί σας κι εσείς είστε με τους ψηφοφόρους» φέρεται να δήλωσε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος έτεινεν ευήκοον ους και στα κατά περίπτωση παράπονα των βουλευτών του, που υπήρξαν, πάντως, ευγενείς και δεν «κάρφωσαν» συγκεκριμένους υπουργούς, αλλά ομίλησαν «γενικώς και αορίστως» για κατόχους οφικίων, οι οποίοι «θεωρούν τους βουλευτές ενοχλητικούς»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή