Αστυνομική ταυτότητα από 12 χρόνων

Αστυνομική ταυτότητα από 12 χρόνων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε λίγες ημέρες και σε σημαντικά μικρότερη ηλικία θα μπορούμε προσεχώς να εκδίδουμε δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, το οποίο όμως θα πρέπει υποχρεωτικά να ανανεώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτά, μεταξύ άλλων, προβλέπει νομοσχέδιο που καταρτίζεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και αφορά τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας έκδοσης ταυτοτήτων.

Οπως έγινε γνωστό, οι νέες ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου 2005. Με βάση αυτές, η έκδοση ταυτότητας και η επίδοσή της στον ενδιαφερόμενο θα γίνεται σε διάστημα μόλις δύο ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών, αντί μερικών μηνών, που χρειάζονται τώρα. Δυνατότητα απόκτησης δελτίου αστυνομικής ταυτότητας θα υπάρχει με τη συμπλήρωση μόλις του 12ου έτους της ηλικίας. Οι κάτοχοι δελτίου ταυτότητας θα υποχρεούνται να το αντικαταστήσουν μετά την παρέλευση δεκαετίας από την ημερομηνία έκδοσης, προκειμένου, όπως επισημαίνεται, να μην υπάρχουν προβλήματα αναγνώρισης του κατόχου, είτε λόγω αλλοίωσης της φωτογραφίας είτε λόγω αλλαγής των χαρακτηριστικών του.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε ότι η νέα νομοθετική ρύθμιση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο και προωθεί μια περισσότερο απλή και ασφαλή διαδικασία έκδοσης ταυτοτήτων. Πρόσθεσε επίσης ότι στόχος είναι η διευκόλυνση του πολίτη στις συναλλαγές του με τις αστυνομικές υπηρεσίες, η απλοποίησή τους και οι προσαρμογή τους στα σύγχρονα δεδομένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή