H «μετακόμιση» της ομάδας στην Κοζάνη έφερε αποτέλεσμα

H «μετακόμιση» της ομάδας στην Κοζάνη έφερε αποτέλεσμα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «δίψα» της περιφέρειας για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά συνάμα και το πρόβλημα δημιουργίας και καταξίωσης των επαρχιακών ομάδων στο πρωτάθλημα της A1 κατηγορίας, είναι δεδομένο στα 16 επαγγελματικά, πλέον, χρόνια που συμπληρώνονται από την ίδρυση του ΕΣΑΚΕ. O Μακεδονικός έγινε πρωτοπόρος σε μία ιδέα που πριν από μερικά χρόνια, φάνταζε σχεδόν απίθανη να υλοποιηθεί και να αξιοποιηθεί κατάλληλα. H «μετακόμιση» της ομάδας στην πόλη Κοζάνης, όπου η λέξη και η έννοια του μπάσκετ ήταν άγνωστη, αποτελεί τον «πιλότο» για τις ομάδες που συνωστίζονται, κυρίως, στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, την ίδια ώρα που στην περιφέρεια, μόνο η Πάτρα και το Ηράκλειο κατάφεραν να μπουν στα «σαλόνια» της μεγάλης κατηγορίας και να σταθεροποιηθούν για σοβαρό χρονικό διάστημα, ενώ ο KAO Δράμας έγινε για μία, μόλις, περίοδο, ο τρίτος εκπρόσωπος της επαρχίας.

Η επιλογή του προέδρου του Μακεδονικού, Κώστα Μεσάικου, ο οποίος έχει ρίζα καταγωγής από την Κοζάνη και έχει αναπτύξει στο παρελθόν αρκετές επαγγελματικές δραστηριότητες με την κατασκευαστική εταιρεία που διαθέτει, έχει μακροχρόνια προοπτική, παρά τη δεδομένη δυσκολία που υπήρχε στην αρχή του όλου εγχειρήματος με τους μεταγραφέντες φιλάθλους. O Μακεδονικός έπρεπε να προκαλέσει, αρχικά, το ενδιαφέρον των φιλάθλων της Κοζάνης, να τους προσελκύσει στο κλειστό γήπεδο και εν συνεχεία να μετρήσει τη δύναμη της έδρας που μπορεί να έχει κάθε επαρχιακή ομάδα, στους ρυθμούς της οποίας «ζει και αναπνέει» ολόκληρη η πόλη. Το πρώτο μέρος του εγχειρήματος έχει επιτευχθεί, ήδη, για τον Μακεδονικό, στον τρίτο χρόνο παρουσίας του στην A1 κατηγορία. Οι συμφωνίες με Ελληνες παίκτες «κράχτες», όπως ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας Γιώργος Σιγάλας, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Παναγιώτης Λιαδέλης, ο Νίκος Μπουντούρης και εσχάτως ο Μανώλης Παπαμακάριος, ήταν καταλυτικές, ώστε η αγωνιστική επένδυση του κ. Μεσάικου να τύχει της ανταπόκρισης του κοινού.

Το δεύτερο μέρος του «ριζώματος» του Μακεδονικού στη Κοζάνη περιλαμβάνει την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου, το οποίο έχει ολοκληρωθεί κατά 80 τοις εκατό, αλλά δεν έχει αποπερατωθεί και η χωρητικότητά του θα φτάνει τους 5.000 φιλάθλους. Με ίδια κεφάλαια, ο Κώστας Μεσάικος δεν περίμενε τη βοήθεια της Πολιτείας για να προχωρήσει στη στέγαση του Μακεδονικού, όπως επιχειρούν οι μεγαλοσχήμονες ΠΑΕ και υπολογίζεται ότι στο επόμενο πρωτάθλημα, η ομάδα της Κοζάνης θα φιλοξενεί τους αντιπάλους της, και φυσικά τους φιλάθλους, πολύ πιο ευρύχωρα από το υπάρχον γήπεδο. Στο πρόσφατο παιχνίδι του Μακεδονικού με το Μαρούσι όπου η πρόκριση στα ημιτελικά του Uleb Cup, η απουσία του προέδρου από το γήπεδο και τους πανηγυρισμούς, προκάλεσε εντύπωση. O Πεδουλάκης του αφιέρωσε την πρόκριση, γιατί κι αν ακόμα υπάρχουν κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες, σύμφωνα με πληροφορίες, ας όψεται το έχει λαμβάνειν του κ. Μεσάικου από τη διεκπεραίωση ολυμπιακών έργων που είχε αναλάβει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή