Πρεμιέρα της κολύμβησης στους Μεσογειακούς

Πρεμιέρα της κολύμβησης στους Μεσογειακούς

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την τελετή έναρξης ανοίγει σήμερα και επίσημα στην Αλμερία της Ισπανίας η αυλαία των 15ων Μεσογειακών Αγώνων. H ελληνική ομάδα, η οποία αριθμεί περίπου 530 αθλητές, αθλήτριες και συνοδούς, θα μπει στο «Μεσογειακό Στάδιο» (20.000 θεατών) με σημαιοφόρο τον «χρυσό» ολυμπιονίκη της Αθήνας στο τζούντο Ηλία Ηλιάδη.

Με στόχο την πρόκριση στους απογευματινούς τελικούς, αλλά και κάποιες διακρίσεις τα «δελφίνια» της ελληνικής κολύμβησης, θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί την προσπάθειά τους σε εννέα προκριματικούς. Με το εθνόσημο στο στήθος θα αγωνιστούν οι Αρ. Γρηγοριάδης, Μάρκος – Νίκος Νικολόπουλος, K. Μπλιάμου, Ιφιγένεια Κοσκινά (50 μ. ύπτιο), Ρωμανός Αλυφαντής, Χρ. Παπαδόπουλος, Αγγελική Εξάρχου, Βασιλική Καβαρνού (100 μ. πρόσθιο), Βασίλης Δεμέτης, Γιάννης Δρυμωνάκος, Αθηνά Τζαβέλλα, Ελευθερία Ευσταθίου (200 μ. μικτή), Σπ. Γιαννιώτης, Δημήτρης Μαγγανάς, Ζωή Δημοσχάκη, M. Λυμπερτά (400 μ. ελεύθερο), Απόστολος Αντωνόπουλος, Αριστείδης Γρηγοριάδης, Ανδρέας Ζήσιμος, Απόστολος Τσαγκαράκης, Κατερίνα Μπλιάμου, Ζωή Δημοσχάκη, Ελένη Κωστή, Ζαμπία Μελαχροινού (4×100 μ. ελεύθερο). Το απόγευμα θα διεξαχθούν οι τελικοί.

Στην άμμο της Αλμερίας, μια καλή εμφάνιση θα διεκδικήσουν οι Μαριάννα Χούντα – Πόλα Κίτσου και Μιχάλης Αλεξανδρόπουλος – Βίκτωρ Κουρούπης. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ (προκριματικά ανδρών) αλλά η προσπάθεια των διεθνών μας στα συγκεκριμένα αθλήματα θα αρχίσει αύριο.

– Στη Διάσκεψη Υπουργών Νεότητας και Αθλητισμού των χωρών της Μεσογείου θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός και θα υπογράψει με τον ομόλογό του της Ισπανίας πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή