H «Γαλέρα» άνοιξε χθες τα πανιά της

H «Γαλέρα» άνοιξε χθες τα πανιά της

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σκιτσογράφος Γιάννης Καλαϊτζής είναι ο καπετάνιος σε μια διαφορετική «Γαλέρα» που κυκλοφορεί από σήμερα. Ενα περιοδικό που για πλήρωμα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους από τους σκιτσογράφους των αθηναϊκών εφημερίδων (ο Ηλίας Μακρής και ο Ανδρέας Πετρουλάκης από την «K») και πολλούς σημαντικούς αρθρογράφους (ανάμεσά τους ο Π. Μπουκάλας και ο N. Γ. Ξυδάκης) και έβαλε πλώρη. Τη Δευτέρα το βράδυ γιόρτασαν το πρώτο ταξίδι του στ’ ανοιχτά του περιοδικού Τύπου με πολύ κέφι και αντίστοιχης ποσότητας κρασί.

Το τεύχος 1 της «Γαλέρας» ακολουθεί τους ρυθμούς του «Μαύρου μπλουζ για τη Νέα Ορλεάνη», από τη σελίδα του εξωφύλλου του κιόλας, την οποία υπογράφει ο σκιτσογράφος Γιώργος Ιωάννου.

Πολιτική, κοινωνία, κινήματα, πολιτισμός, ό,τι απασχολεί τους μη αδιάφορους έχει θέση στις σελίδες του νέου περιοδικού, που βάζει το στοίχημα να περπατήσει κινητοποιώντας μια νέα συλλογικότητα, και να κινητοποιήσει και τα δικά μας αντανακλαστικά το χιούμορ, στην κριτική, αλλά και την πιστή τήρηση της παράδοσης στον Τύπο. Γιατί όπως σημειώνει ο διευθυντής της «Γαλέρας», «όσο πιο συντηρητικό είναι το μέσον ενημέρωσης τόσο μακροβιότερο καθίσταται». Και υπόσχεται το «εντιτόριαλ» να παραμείνει στο τέλος της έκδοσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή