Ελεύθερος υπό όρους ο Σάκης Κεχαγιόγλου

Ελεύθερος υπό όρους ο Σάκης Κεχαγιόγλου

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαι ποινικολόγος. Ο χώρος (σ.σ. των φυλακών) μού είναι οικείος. Τον ήξερα απ’ έξω, τώρα τον έμαθα και από μέσα». Με αυτά τα λόγια ο γνωστός ποινικολόγος και επί τέσσερις μήνες προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού Σάκης Κεχαγιόγλου επέστρεψε από χθες το απόγευμα και πάλι στα «εγκόσμια», καθώς έλαβε εξιτήριο. «Είχα δηλώσει τότε, το δηλώνω και σήμερα ότι οι θεσμοί και η Δικαιοσύνη λειτουργούν. Η οικογένεια και οι φίλοι μου στάθηκαν πολύ σε αυτήν την περιπέτεια και τους ευχαριστώ. Ιδιαίτερα ο αδελφός μου ο Γιάννης. Χωρίς εκείνον δεν θα τα κατάφερνα», είπε εμφανώς χαρούμενος ο Σάκης Κεχαγιόγλου ο οποίος πέρασε χθες την πύλη των φυλακών συνοδεία του συνηγόρου του Δημ. Τσοβόλα.

Το Συμβούλιο Εφετών, παρά την αντίθετη εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών κ. Κυριάκου Καρούτσου, με βούλευμά του έκανε δεκτή τη δεύτερη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του δικηγόρου, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο -με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου καθώς είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή- προφυλακίστηκε για κατηγορίες σχετικές με το παραδικαστικό κύκλωμα. Σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου ο κ. Κεχαγιόγλου δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε ύποπτος τέλεσης άλλων αξιόποινων πράξεων και συνεπώς η προσωρινή του κράτηση δύναται να αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, το δικαστικό Συμβούλιο επέβαλε στον κ. Κεχαγιόγλου καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ, καθώς και τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ο κ. Κεχαγιόγλου θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος κατηγορείται για δωροδοκία, συνέργεια σε απάτη (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα, άμεση συνέργεια σε απάτη, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος δικαστών και συγκεκριμένα του τέως προϊσταμένου της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Γερ. Διονυσάτου, των δικαστών Αντωνίας Ηλία, Παναγιώτας Τσέβη, Νίκου Αθανασόπουλου και Αναστάσιου Σάββα, όπως επίσης και συγκρότηση συμμορίας με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων μαζί με τους δικαστές Παναγιώτα Τσέβη, Αντωνία Ηλία, τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, και τους δικηγόρους Γιώργο Νικολακόπουλο και Νίκο Εμμανουηλίδη. Το όνομα του γνωστού ποινικολόγου φέρεται μάλιστα να βρέθηκε και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην προέδρου πρωτοδικών Ευάγγελου Καλούση. Από την πλευρά του πάντως ο κ. Κεχαγιόγλου τόσο ενώπιον του ανακριτή όσο και με γραπτές δηλώσεις του αρνείται από την πρώτη στιγμή οποιαδήποτε εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα, όπως επίσης και ότι είχε χρηματικές δοσοληψίες με δικαστικούς λειτουργούς.

Μετά την αποφυλάκιση του Σάκη Κεχαγιόγλου προσωρινώς κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος παραμένου ο δικηγόρος Γιώργος Νικολακόπουλος, ο πρώην πρόεδρος πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης, η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης -ο οποίος μάλιστα φέρεται εκ των κεντρικών προσώπων της υπόθεσης- καθώς και ο πρώην πρόεδρος πρωτοδικών Λεωνίδας Στάθης, η δίκη του οποίου ξεκινά τη Δευτέρα. (Ρεπορταζ σε διπλανές στήλες)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή