Ελληνας, ο πλεον ευφυής άνθρωπος σε όλο τον κόσμο

Ελληνας, ο πλεον ευφυής άνθρωπος σε όλο τον κόσμο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνας είναι ο ευφυέστερος άνθρωπος του κόσμου. Μαθηματικός, 36 χρονών, ο Κύπριος Νίκος Λυγερός ζει και εργάζεται μόνιμα στη Γαλλία ως καθηγητής δίνει τον δικό του αγώνα για τη δημιουργία ελληνικών σχολείων στα κατεχόμενα και για την προώθηση προσφυγών εκδιωγμένων Ελλήνων κατά της τουρκικής κυβέρνησης. Ο κ. Λυγερός νιώθει δικαιωμένος για την αρνητική στάση που κράτησε στο σχέδιο Ανάν και αναλύει τις ευνοϊκές συνθήκες για τη επίλυση του Κυπριακού. Ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ, παραχώρησε συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της «Κ», στη διεύθυνση www.kathimerini.gr, όπου μεταξύ άλλων αμφισβητεί έντονα τις on line εγκυκλοπαίδειες στο Ιντερνετ.

Αν και ο δείκτης νοημοσύνης του Νίκου Λυγερού αγγίζει το απίστευτο αριθμό 189 σε κλίμακα Stanford-Binet την ώρα που η νοημοσύνη του Αλμπερτ Αϊνστάιν ήταν 164, ο ίδιος δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του «εμπνευστή της σχετικότητας». Ο κ. Λυγερός δεν παραλείπει να αναφερθεί στην «καχυποψία» με την οποία αντιμετωπίζονται τα προικισμένα παιδιά από την κοινωνία. Τονίζει χαρακτηριστικά πως στις περισσότερες συνεντεύξεις που δίνει καλείται να αποδείξει το αυτονόητο: ότι είναι άνθρωπος και όχι μηχανή. Η νοημοσύνη του συνοδεύεται από μνήμη και αυτός ίσως είναι και ο λόγος που ο «σύγχρονος Ευκλείδης» πονάει με τα δεινά του ελληνικού λαού, προσπαθώντας συνεχώς να συμβάλει προσωπικά με «λόγια και έργα».

Στην ίδια συνέντευξη ο Νίκος Λυγερός αναφέρεται στον σημαντικό ρόλο που πρόκειται να παίξει η Θράκη μετά τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως δηλώνει, το θέμα δεν είναι τα λάθη που έκαναν οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή, αλλά ένα μελλοντικό σχέδιο ανάπτυξης και ανάδειξης της στρατηγικής -για την Ελλάδα- θέσης που είναι η Θράκη. Ο Νίκος Λυγερός δεν πίνει και βέβαια δεν καπνίζει, γιατί όπως λέει και ο ίδιος, το κάπνισμα μειώνει το IQ, αν και ο ίδιος δεν έχει φόβο μήπως του λείψει. Διαβάστε σήμερα όλη τη συνέντευξη στο www.kathimerini.gr και γνωρίστε πόσο αρνητικά επηρεάζει το κάπνισμα τη νοημοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή