Πισω απο τις Καμερες

4' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαθμολογία. .. προστίμων

Με πρόστιμα… γλιτώνουν οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες για την επεισοδιακή συμπεριφορά των οπαδών τους. Και… γήπεδο να γκρεμίσουν, πάλι χρηματικό πρόστιμο θα επιβάλει το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας στις ΠΑΕ. Τώρα, αν λύνεται έτσι το πρόβλημα της βίας στα ελληνικά γήπεδα, δεν χρειάζεται να σας δώσουμε εμείς την απάντηση. Για την ιστορία, μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές, στη… βαθμολογία των προστίμων προηγείται η ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς καλείται να πληρώσει 102.000 ευρώ. Ακολουθούν ο ΠΑΟΚ με 83.000, ο Αρης με 52.000 ενώ η Κέρκυρα τη γλίτωσε με μόλις 3.000 ευρώ. Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δώσουν 102.000 ευρώ για τα επεισόδια οπαδών τους στους αγώνες με Ξάνθη (12.000 ευρώ), Πανιώνιο (20.000 ευρώ), ΠΑΟΚ (20.000 ευρώ) και ΑΕΚ (50.000 ευρώ). Βέβαια και με το να κλείνεις τις θύρες, δεν λύνεται το πρόβλημα της βίας. Γιατί δεν λειτουργεί επιτέλους το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για να βάλετε κανένα… καλόπαιδο στη φυλακή; Οι Αγγλοι που εφαρμόζουν (με επιτυχία) το κλειστό κύκλωμα, χρόνια τώρα, κάτι ξέρουν…

«Αντίο» σε έναν μεγάλο

Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Κοπανίδη θα πει σήμερα η «οικογένεια» του Ολυμπιακού. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων» έχασε τη ζωή του σε ηλικία 78 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα στον Πειραιά (τον παρέσυρε ένα όχημα). Ο Κοπανίδης ήταν μέλος της θρυλικής ομάδας της δεκαετίας του ’50 με συμπαίκτες τους Δαρίβα, Κοτρίδη, Ρωσσίδη, Μoυράτη, Μπέμπη, Δρόσο και πολλούς άλλους. Η κηδεία του θα γίνει στις 16.00 στο Κοιμητήριο της Νίκαιας.

Αντε και στα χίλια!

Οταν ο Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα ανακοίνωσε, στις 18 Απριλίου 2005, την αποστολή της Βραζιλίας για το φιλικό με τη Γουατεμάλα, ο κόσμος που αγαπάει το ποδόσφαιρο έβγαλε ένα επιφώνημα. Στη λίστα υπήρχε το όνομα του 39χρονου, τότε, Ρομάριο ντε Σόουζα Φαρίας. «Είναι μια μικρή τιμή σε έναν από τους μεγαλύτερους Βραζιλιάνους παίκτες όλων των εποχών», είχε πει ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός της «σελεσάο», για τον άνθρωπο που στο παγκόσμιο κύπελλο του 1994 οδήγησε τη Βραζιλία στην κορυφή του κόσμου. Προχθές, ο «Ρο» συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του για το υπόλοιπο της περιόδου, στη Βραζιλία, με μια μικρή επαρχιακή ομάδα, την Τούπι, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος. Στόχος του είναι να φθάσει τα 1.000 γκολ (λείπουν 16), κάτι που έχει καταφέρει μόνο ο Πελέ. Του ευχόμαστε από την καρδιά μας να τα χιλιάσει!

Το μπάσκετ στο Στοίχημα

Ούτε «πλάκα» να έκαναν οι ξένες εταιρείες στοιχημάτων στις αποδόσεις που έδωσαν στους υποψήφιους παίκτες για να ποντάρουν στην ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος μπάσκετ, που αρχίζει σήμερα. Ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί και η απόδοση δεν ξεπερνά το 1,70, ενώ για τις πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό το μέγιστο κέρδος φτάνει το 2,70 και δείχνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι οι βασικότεροι συνδιεκδικητές του τίτλου, αλλά όποιος ποντάρει σ’ αυτούς δεν θα πλουτίσει. Η «πλάκα» είναι ότι στις αποδόσεις έχουν συμπεριληφθεί, τύποις τουλάχιστον, και οι ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους. Η απόδοση του Μακεδονικού, για παράδειγμα, είναι 2,500, ενώ μια εταιρεία που δεν θέλει να… ειρωνεύεται τους παίκτες του στοιχήματος δίνει αποδόσεις μόνο για 10 ομάδες της Α1 και έχει αποκλείσει αυτές που δεν πρόκειται να στεφθούν πρωταθλήτριες, ακόμα κι αν έπαιζαν μόνες τους στο εφετινό πρωτάθλημα!

Το τσαγανό του «Ζοτς»

Η απειλή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο σε περίπτωση που φίλαθλος του Παναθηναϊκού πετάξει αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο, δεν είναι απλώς προειδοποιητική, αλλά ούτε και καινοτόμος. Η αποχώρηση προπονητών, παικτών και ομάδων από τα γήπεδα του μπάσκετ αποτελεί την τελευταία άμυνα του αθλήματος, απέναντι στη βία που θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της, με την πρώτη ευκαιρία που θα της δοθεί στη νέα αγωνιστική περίοδο. Το θέμα είναι ο «Ζοτς» να υλοποιήσει τη χθεσινή δήλωσή του και να αντιδράσει, όπως αρμόζει σε κάθε άνθρωπο που δουλεύει στο ελληνικό μπάσκετ και σέβεται την επαγγελματική υπόστασή του, αλλά κι αυτή του εκάστοτε αντιπάλου του για να τον προστατέψει.

Θέληση χρειάζεται

Αυτό που δεν κάνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και άλλες ομοσπονδίες, κάνει η Τοπική Επιτροπή Μακεδονίας – Θράκης της πυγμαχίας. Εκδίδει ανακοινώσεις με το πρόγραμμα των αγώνων που διοργανώνει και τ’ αποτελέσματά τους. Για να κάνει ένας φορέας κάτι τέτοιο, δεν χρειάζεται να διαθέτει γραφείο Τύπου ή δημοσιογράφο, εφόσον δεν έχει χρήματα για να τον πληρώνει – αυτή είναι η συνήθης δικαιολογία των παραγόντων. Αρκεί να επιφορτισθεί με αυτό το καθήκον κάποιος από τους υπάρχοντες υπαλλήλους. Και ας μη είναι γραμμένα τα κείμενα με δημοσιογραφικό τρόπο. Οι αρμόδιοι συντάκτες κάθε μέσου θα το διαμορφώσουν. Σάμπως και σε μερικά γραφεία Τύπου, στα οποία υπάρχουν δημοσιογράφοι, τα κείμενα είναι γραμμένα με δημοσιογραφικό τρόπο;

Προστασία διαιτητών

Με… νόμο θα προστατεύονται από εδώ και στο εξής οι Γάλλοι διαιτητές. Η γαλλική Βουλή ενέκρινε χθες ένα νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η πρόκληση τραυματισμών σε διαιτητή, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει αυτός να εργάζεται για τουλάχιστον οκτώ ημέρες, θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια και πρόστιμο 75.000 ευρώ. Αν γινόταν κάτι τέτοιο στη χώρα μας υπάρχουν αρκετοί που θα πλήρωναν με ευχαρίστηση 75.000 ευρώ μόνο και μόνο για να δείρουν κάποιους διαιτητές. Η φυλακή ίσως να τους τρόμαζε λίγο…

Τα εισιτήρια διαρκείας της Εθνικής και η τιμή τους

Ναι, οι τιμές των εισιτηρίων της Εθνικής μας αυξήθηκαν, αλλά δεν διπλασιάστηκαν, όπως μας κατήγγειλε ο αναγνώστης μας Κωνσταντίνος Κρητικός. Πιστεύουμε όπως ο ίδιος και οι φίλοι του, έτσι και πολλοί άλλοι δεν ανανέωσαν τα διαρκείας τους, όχι λόγω της αύξησης της τιμής, αλλά από την απογοήτευση και λόγω του αποκλεισμού από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και από τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδος μας. Πάντως ανεξαρτήτως αυτών, έπειτα από τον αυριανό αγώνα, η ΕΠΟ θα επανακυκλοφορήσει διαρκείας και μάλιστα με προσφορές για όσους επιθυμούν να αγοράσουν. Εξάλλου το έχουμε πει και θα το επαναλάβουμε. Στα δύσκολα θέλουν οι ομάδες τους οπαδούς στο πλευρό τους. Και η Εθνική αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη τη στήριξή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή