«Αποβολή» και από την Αμάρυνθο…

«Αποβολή» και από την Αμάρυνθο…

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αμάρυνθος κατά τη μυθολογική παράδοση ήταν κυνηγός στη συνοδεία της Αρτέμιδος και έδωσε το όνομά του στη σημερινή κωμόπολη της Εύβοιας, η οποία αναβιώνοντας την προέλευση του ονόματός της λειτούργησε ως ένας άλλος «κυνηγός» τιμής και υπολήψεων. Η 16χρονη μαθήτρια, αριστούχος του σχολείου της Αμαρύνθου φαίνεται πως ουσιαστικά διώχτηκε από τη μικρή κοινωνία της περιοχής και αναγκάζεται τώρα να μετακομίσει στην Αθήνα, για να συνεχίσει τη ζωή της μακριά από τα περίεργα βλέμματα συμμαθητών, δασκάλων, γονέων και γειτόνων. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα της μητέρας της να συναντήσει τους καθηγητές, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο επιτροφής στο Λύκειο της Αμαρύνθου, ανακοινώθηκαν και οι ποινές σε βάρος των τεσσάρων αγοριών, αλλά και της 16χρονης κοπέλας από τη Βουλγαρία. Πενθήμερη αποβολή και στους πέντε επέβαλε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου, απόφαση που ήδη έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. O σύλλογος επέβαλε την τιμωρία της πενθήμερης αποβολής και στη μαθήτρια με το αιτιολογικό ότι ακολούθησε τον φίλο της στην τουαλέτα του σχολείου. Εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων τόνισαν ότι δεν αρκεί μια αποβολή, αλλά χρειάζονται επιπλέον μέτρα. Ωστόσο, οι καθηγητές δεν αποφάνθηκαν για τη μαθήτρια που φέρεται να βιντεοσκόπησε το συμβάν, καθώς πρόκειται για μαθήτρια του Γυμνασίου και όχι του Λυκείου.

Ενδιαφέρον για την τύχη της μαθήτριας έδειξε η πολιτεία, καθώς μετά την επίσκεψη εκπροσώπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην μαθήτρια, ο κ. Καρ. Παπούλιας τόνισε χθες ότι «είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Είμαστε πολίτες μιας χώρας, όπου αναπτύχθηκαν τα πιο ευγενή ιδεώδη. Δεν μπορεί να τα αμαυρώνουν μερικοί, οι οποίο είναι έξω από τςι μεγάλες αρχές και τις ηθικές αρχές της ελληνικής κοινωνίας».

Χθες, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Κωνσταντόπουλος δέχθηκε στο γραφείο του τη μητέρα και την 16χρονη κόρη της παρουσία του επιτετραμμένου της βουλγαρικής πρεσβείας και ύστερα από συζήτηση με την οικογένεια, δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, σε κάθε επίπεδο, στο οποίο θα υπάρξει ανάγκη. Ενδιαφέρον να συναντηθεί με τη μαθήτρια, αλλά και τους τέσσερις μαθητές που αρνούνται τις κατηγορίες, εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Στο μεταξύ το ενδεχόμενο να υποβάλουν μηνύσεις σε βάρος της μητέρας της 16χρονης εξετάζουν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων μαθητών, κάνοντας λόγο για ιατροδικαστικό πόρισμα, το οποίο δεν αποδεικνύει βιασμό. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στη μικρή κωμόπολη της Εύβοιας παραμένει νοσηρή, καθώς φούντωναν οι φήμες ότι το επίμαχο βίντεο κυκλοφορεί σε καφενεία και ταβέρνες… Αυτό που τώρα απασχολεί τις ανακριτικές αρχές είναι η δυνατότητα ανάκτησης του σβησμένου βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να αποτανθούν σε εταιρεία του εξωτερικού, η οποία με τη χρήση ειδικού λογισμικού θα επιτύχει την ανάκτηση του βίντεο. Τη βαθιά θλίψη του για το περιστατικό της καταγγελίας βιασμού στο σχολείο της Αμαρύνθου εξέφρασε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος. Ζήτησε να προσεγγίζονται τέτοια ευαίσθητα θέματα με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και λιγότερη υποκρισία.

Στο μεταξύ, έντονο προβληματισμό για τον τρόπο που χειρίζονται τα ΜΜΕ το θέμα εφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας και κάλεσε τα μέλη του που εμπλέκονται στον χειρισμό της υπόθεσης (συνηγόρους υπεράσπισης, πολιτικής αγωγής κ. λπ.) να απέχουν από κάθε ραδιοτηλεοπτική εμφάνιση και τηλεφωνική επικοινωνία με όλα τα ΜΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή