Ο Λ. Λαυρεντιάδης «επιχειρηματίας της χρονιάς» από την Ernst & Young

Ο Λ. Λαυρεντιάδης «επιχειρηματίας της χρονιάς» από την Ernst & Young

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Λαυρέντιος Λαυρεντιάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Νεοχημική Λ. Β. Λαυρεντιάδης» ανακηρύχθηκε ο «Ελληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2006», στον διαγωνισμό που διοργάνωσε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η εταιρεία Ernst & Young. Ο ίδιος είχε προηγουμένως αναγνωριστεί ως «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» από την 6μελή κριτική επιτροπή η οποία αξιολόγησε μια σειρά εξεχόντων Ελλήνων επιχειρηματιών με κριτήρια, μεταξύ άλλων, την οικονομική απόδοση, το επιχειρηματικό πνεύμα αλλά και τον στρατηγικό προσανατολισμό της εταιρείας της οποίας ηγούνται. Ο κ. Λαυρεντιάδης πρόκειται να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην παγκόσμια βράβευση του «World Entrepreneur of the Year», που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2007 στο Μόντε Κάρλο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 2000 – αν και ο διαγωνισμός της Ernst & Young σε εθνικό επίπεδο μετράει ήδη μια 20ετία, σε σύνολο 40 χωρών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα το βράδυ, ο πρόεδρος της Apivita Α.Ε., κ. Νικόλαος Κουτσιανάς, ανακηρύχθηκε ως «Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας», ο διευθύνων σύμβουλος της Γένεσις Φάρμα Α.Ε., κ. Κων/νος Ευρυπίδης «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» και ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της Isomat ΑΒΕΕ, κ. Στέφανος Τζιρίτης, διακρίθηκε ως «Επιχειρηματίας Βορείου Ελλάδος». Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κ. Στέλιος Χατζηιωάννου, επαίνεσε τους 4 επιχειρηματίες για τις επιδόσεις τους και τόνισε ότι πρόκειται πραγματικά για αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες, χαρακτηρισμό τον οποίο ο ίδιος δεν αποδίδει στον εαυτό του.

Μιλώντας χθες στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο κ. Χατζηιωάννου τόνισε ότι η EasyCruise «σαλπάρει» από τα ελληνικά λιμάνια τον προσεχή Μάιο, ενώ ήδη προχωράει η διαδικασία ναυπήγησης τριών κρουαζιερόπλοιων στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Περαιτέρω, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λειτουργίας των EasyHotels και στην ελληνική αγορά. Από την πλευρά του, ο νικητής του διαγωνισμού, κ. Λαυρεντιάδης, σημείωσε ότι στόχος είναι οι πωλήσεις που προέρχονται από το εξωτερικό να αγγίξουν το 50% του συνόλου, από 30-35% που είναι σήμερα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στις αγορές των Βαλκανίων και ειδικότερα σε Ρουμανία, Ουκρανία, Σερβία και πιθανώς στη Ρωσία. Ο κ. Ευρυπίδης σημείωσε ότι κεντρικός στόχος για τη Γένεσις Φάρμα είναι η διατήρηση του υψηλού επιπέδου των πωλήσεων, σε συνδυασμό με τη γεωγραφική ανάπτυξη της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ο ίδιος άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο ανάπτυξης ιδίου φαρμάκου το επόμενο διάστημα.

Επίσης, ο κ. Τζιρίτης προανήγγειλε την αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης της Isomat στην Αθήνα και τα Βαλκάνια αλλά και τη λειτουργία περιφερειακών εργοστασίων παραγωγής εντάσεως μεταφοράς.

Οι αγορές της Σερβίας αλλά και των χωρών του Περσικού Κόλπου βρίσκονται στο στόχαστρο της Isomat, πιθανώς και σε σύμπραξη με Σαουδάραβα εταίρο, ενώ η προοπτική εισαγωγής στο Χ.Α. προς το παρόν δεν απασχολεί τη διοίκηση της εταιρείας. Και για τους τρεις επιχειρηματίες, πάντως, το κόστος διαφθοράς στα Βαλκάνια κρίνεται «αμελητέο» σε σχέση με αυτό που συναντά κανείς στην Ελλάδα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή