Το «Bella Venezia» ξεχώρισε στα βραβεία «Κάρολος Κουν»

Το «Bella Venezia» ξεχώρισε στα βραβεία «Κάρολος Κουν»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Λευτέρης Βογιατζής, Ρούλα Πατεράκη, Γιώργος Διαλεγμένος και Θόδωρος Τερζόπουλος ήταν οι μεγάλοι νικητές των Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2006 καθώς και των Βραβείων «Κάρολος Κουν», που οργανώνει η Ενωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Τα βραβεία απονεμήθηκαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, και πάλι σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων. Στην ίδια τελετή αναγορεύτηκε επίτιμο μέλος της Ενωσης η δημοσιογράφος, και τακτική συνεργάτις της «K», Ελλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου (περισσότερα στον Τήλεφο).

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν τα Βραβεία Κουν, τα οποία μοιράστηκαν οι Λευτέρης Βογιατζής, Ρούλα Πατεράκη και Γιώργος Διαλεγμένος. Συγκεκριμένα, ο Λ. Βογιατζής απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας ελληνικού έργου για τη σκηνοθεσία του έργου «Bella Venezia» στη Νέα Σκηνή. «Το βραβείο αυτό ανήκει εξίσου στους ηθοποιούς και στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, που τα έδωσαν όλα για να βγουν νικητές στο έργο τους», δήλωσε ο Λ. Βογιατζής. H Ρούλα Πατεράκη απέσπασε το Βραβείο Ερμηνείας ηθοποιού σε ελληνικό έργο. Συγκινημένη, αναφέρθηκε στον πρόωρα χαμένο συγγραφέα Γιάννη Πάνου, στο μυθιστόρημα του οποίου, «H ιστορία των μεταμορφώσεων», βασίστηκε το έργο, και αφιέρωσε το βραβείο «σε έναν μεγάλο ερμηνευτή και καλλιτέχνη, τον Αρη Ρέτσο». Τέλος, το Βραβείο Ελληνικού έργου κέρδισε ο Γιώργος Διαλεγμένος για το έργο «Bella Venezia».

Περνώντας τώρα στα Βραβεία Κριτικών θεάτρου, το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου απέσπασε ο Θόδωρος Τερζόπουλος για τις παραστάσεις «H τελευταία μάσκα-Fallimento», «Πέρσες» και «Τζενίν», ο οποίος αφιέρωσε το βραβείο «στους Ελληνες και Τούρκους ηθοποιούς των «Περσών», για την προσπάθεια συμφιλίωσης και διαπολιτισμικού διαλόγου που κατέβαλαν». Οι υπόλοιπες βραβεύσεις έχουν ως εξής: Γιώργος Π. Πεφάνης (διάκριση σε θεατρολογικό σύγγραμμα)· Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου (Βραβείο σε καλλιτεχνικό οργανισμό της περιφέρειας)· Αργύρης Ξάφης (Βραβείο Νέου δημιουργού). Βραβεία Κριτικών Μουσικής: Δάφνη Ευαγγελάτου (Μεγάλο Βραβείο μουσικής)· Γιώργος Λεωτσάκος (Διάκριση σε μουσικολογικό σύγγραμμα)· Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου (Τιμητική διάκριση σε πολιτισμικό οργανισμό της περιφέρειας)· εταιρεία MDG (Τιμητική διάκριση σε δισκογραφική εργασία ελληνικού ενδιαφέροντος)· Αρης Αργύρης (Τιμητική διάκριση σε νέο ή πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή