Αθωώθηκαν για την κλοπή ασπίδων ΜΑΤ

Αθωώθηκαν για την κλοπή ασπίδων ΜΑΤ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιβολή ποινών 8 έως 21 μηνών και την απαλλαγή τους για τις κατηγορίες που αφορούσαν την κλοπή ασπίδων και επίθεση σε βάρος των ΜΑΤ τον Μάιο του 2005, κατέληξε η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους τους Γιώργο Καλαϊτζίδη, Παναγιώτη Ασπιώτη και Παναγιώτη Καρασαρίνη.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καταδίκασε για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής φυσιγγίων και κυνηγετικών όπλων τον Γιώργο Καλαϊτζίδη σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών και πρόστιμο 1.100 ευρώ, δίνοντας παράλληλα ανασταλτικό στην έφεση και τον Παναγιώτη Ασπιώτη σε φυλάκιση 8 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ. Σημειωτέον, ότι ο Ασπιώτης έχει εκτίσει ήδη τη συγκεκριμένη ποινή, ενώ το ίδιο δικαστήριο έκρινε τον Παναγιώτη Καρασαρίνη, αθώο για όλες τις κατηγορίες.

Η κρίση των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν κατά πολύ διαφοροποιημένη από την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την ενοχή των τριών κατηγορουμένων, για όλες τις πράξεις που τους απεδίδοντο, καθώς δεν είχε κρίνει επαρκώς πειστικά τα όσα ανέφεραν στις απολογίες τους. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει ομάδα με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων, ανεξαρτήτως εάν τελικώς δεν συμμετείχαν σε αυτά.

Μεγάλο μέρος της εισαγγελικής πρότασης αφορούσε τον κατηγορούμενο Γιώργο Καλαϊτζίδη ο οποίος εφέρετο και ως δράστης της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών. Η εισαγγελέας είχε απορρίψει τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό ότι πέταξε τη σακούλα με τις ασπίδες στα σκουπίδια για λογαριασμό τρίτου, με το σκεπτικό ότι για να ευσταθεί αυτό ο κατηγορούμενος θα πρέπει να κατονομάσει τον δράστη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή