Δυσβάσταχτο το κόστος και για το μπάσκετ

Δυσβάσταχτο το κόστος και για το μπάσκετ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πετυχαίνεις το καλάθι ή κερδίζεις το ριμπάουντ και κάνεις τον… σταυρό σου».

Δυστυχώς και στο ελληνικό μπάσκετ η υγεία των αθλητών δεν προστατεύεται κατάλληλα. Μ’ εξαίρεση το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1, όπου επιβάλλεται η συνεχής κάλυψη κάθε ομάδας από γιατρό, σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες ανδρών και γυναικών, γιατρός στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του αγώνα ή της προπόνησης, υπάρχει μόνο αν παράλληλα υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα κάλυψης των εξόδων του.

Το ελληνικό μπάσκετ σε διάστημα τριών μηνών θρήνησε τον χαμό δύο αθλητών, που αγωνίζονταν, αντίστοιχα σε παιδική και εφηβική ομάδα. Δυο ψυχές «έσβησαν» μέσα στο γήπεδο, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή, ιατρική βοήθεια, γιατί σε αυτές τις κατηγορίες δεν υπάρχουν τα χρήματα για την παρουσία γιατρού, ο οποίος θεωρείται «πολυτέλεια».

Σύμφωνα με την προκήρυξη, πρέπει να υπάρχει γιατρός στους αγώνες της Α2, της Β΄ και της Γ΄ εθνικής ανδρών και στις Α1 και Α2 γυναικών, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας. Δεν επιβάλλονται κυρώσεις, όμως, αν καταστρατηγηθεί η διάταξη.

Το κόστος είναι πολύ μεγάλο, αν υπολογιστεί ότι κάθε Σαββατοκύριακο, διεξάγονται 62 αγώνες σ’ αυτά τα πρωταθλήματα. Η ΕΟΚ κάποτε σκέφτηκε να στέλνει τις λίστες των αγώνων στο ΕΣΥ και να ορίζονται γιατροί, αλλά τα Σαββατοκύριακα, υπάρχει ανεπάρκεια διαθέσιμων γιατρών. Μόνο στους προκριματικούς και στις τελικές φάσεις των εθνικών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών, η ΕΟΚ εξασφαλίζει να υπάρχει γιατρός και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο γήπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή