Απάντηση με βολές από τον Επιφάνιο

Απάντηση με βολές από τον Επιφάνιο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «ιερή» κόντρα διά αντιπροσώπων εξελίσσεται η σύγκρουση ανάμεσα στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον μητροπολίτη Ζακύνθου. Χθες τη «σκυτάλη» παρέλαβε ο πρώην εκπρόσωπος του κ. Χριστόδουλου, αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος απάντησε ουσιαστικά σε όλα όσα υποστήριξε την Τετάρτη σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του ο κ. Χρυσόστομος. «Δοξάζω τον Θεό που δικαιώθηκα από τις άδικες κατηγορίες που επεδίωξαν να με συντρίψουν» δήλωσε ο κ. Επιφάνιος, φωτογραφίζοντας τον Ζακύνθου.

Πριν από δύο χρόνια ο κ. Χρυσόστομος είχε καταγγείλει στην Ιεραρχία, αλλά και στις εισαγγελικές αρχές τον στενό συνεργάτη του αρχιεπισκόπου πως επιχείρησε να εξασφαλίσει από πρώην φυλακισμένο οπτικό υλικό, που υποτίθεται ενέπλεκε τον μητροπολίτη σε σκάνδαλο. Ο αρχιμανδρίτης φέρεται να πλήρωσε για την εξασφάλιση των κασετών, τις οποίες θα παραλάμβανε σε ραντεβού που είχε με τον «προμηθευτή» στην πλατεία Κουμουνδούρου. Για την υπόθεση είχε ορισθεί από την Αρχιεπισκοπή ως εκκλησιαστικός ανακριτής ο επίσκοπος Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στο πόρισμά του έκανε λόγο για «υπερβάλλοντα ζήλο» του κληρικού. Ο Ζακύνθου προχθές εξέφρασε τον προβληματισμό του που δύο εισαγγελείς έθεσαν τελικά την υπόθεση στο αρχείο. «Οι δικαστικές αποφάσεις έθεσαν τέρμα στην ψυχοφθόρα προσωπική μου δοκιμασία, κρίνοντας τελεσιδίκως, οριστικώς και αμετακλήτως τις εναντίον μου κατηγορίες ως «νόμω και ουσία αβάσιμες»» σημειώνει στη δήλωση του ο κ. Επιφάνιος.

Πράγματι ο αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος που διερεύνησε την υπόθεση απέρριψε την προσφυγή του κ. Χρυσόστομου, επειδή όπως προέκυψε δεν «ζημιώθηκαν έννομα συμφέροντα του εγκαλούντα». Στην απόφαση που δημοσιεύεται στο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων (rnn. gr) σημειώνεται ωστόσο πως «η προσπάθειά του (σ. σ. του π. Επιφανίου) να αποκτήσει κασέτες με επιλήψιμο περιεχόμενο τόσο σε βάρος του εγκαλούντα όσο και σε βάρος οποιουδήποτε άλλου προσώπου, κληρικού ή λαϊκού, έστω και αν είχε σκοπό να τις χρησιμοποιήσει με αθέμιτο τρόπο, αναμφίβολα εκφεύγει των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του ως εκπροσώπου τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και ως κληρικού ανήκοντος οργανικά στη μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού».

Εν τω μεταξύ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέφρασε χθες την θλίψη της για το ντοκιμαντέρ που «αποκαλύπτει» τον τάφο του Χριστού και της «οικογένειάς» του. Σε ανακοινωθέν της χαρακτηρίζει ως ανιστόρητους, αντιεπιστημονικούς και ανυπόστατους τους ισχυρισμούς του Αμερικανού σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον. «Η κερδομανία και η ασέβεια, με όσα «θέματα» κι αν εφεύρουν, δεν θα μπορέσουν να πλήξουν την πνευματική πορεία των πιστών μας προς το Πάσχα και τον παγχριστιανικό εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου μας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της και καταλήγει: «Η πίστη μας είναι δυνατή, δοκιμασμένη, διαχρονική, και πάντα ζωντανή στην καθημερινή ζωή μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή