«Μποτιλιάρισμα» στον αέρα, συναγερμός στα Σπάτα

«Μποτιλιάρισμα» στον αέρα, συναγερμός στα Σπάτα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο… γήπεδα έχει χωριστεί από χθες το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» εν όψει της διεξαγωγής του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού ευρωπαϊκού γεγονότος της χρονιάς. Το επιχειρησιακό σχέδιο, που εκπονήθηκε με βάση την ολυμπιακή εμπειρία από την ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την ΥΠΑ, τον ΟΑΣΑ, το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, την οργανωτική επιτροπή της UEFA και την ΕΠΟ, προβλέπει τον διαχωρισμό των φιλάθλων των δύο ομάδων κατά την άφιξη και κατά την αναχώρησή τους. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ και της Μίλαν που φτάνουν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» εξυπηρετούνται από διαφορετικά κτίρια. Η μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο γίνεται με λεωφορεία της ΕΘΕΛ για τους Βρετανούς φιλάθλους, ενώ οι Ιταλοί επιβιβάζονται στον προαστιακό. Παράλληλα προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε συνάντησή τους διανέμονται ειδικά βραχιόλια σε δύο διαφορετικά χρώματα προς τους οπαδούς, καθώς και ειδική κάρτα με οδηγίες που περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία άφιξης και αναχώρησης από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Πάνω από 1.600 κινήσεις αεροσκαφών πρόκειται να εξυπηρετήσει το «Ελ. Βενιζέζος» το ερχόμενο διήμερο, ενώ συνολικά στο FIR Αθηνών προβλέπεται ότι θα πετάξουν περισσότερα από 4.600 αεροπλάνα. Κατά τη χθεσινή ημέρα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υποδέχτηκε, πέραν των τακτικών, 3 πτήσεις τσάρτερ με φιλάθλους της Λίβερπουλ, η πρώτη εκ των οποίων μετέφερε 181 επιβάτες. Το αποκορύφωμα αναμένεται την Τετάρτη και την Πέμπτη (ημέρα αναχώρησης), οπότε και θα κινηθούν 822 και 778 αεροσκάφη αντίστοιχα. Ο όγκος της εναέριας κυκλοφορίας το διήμερο θα εκτιναχθεί, αφού θα υπάρξουν διαστήματα που προσαπογειώσεις θα πραγματοποιούνται με διαφορά ενός λεπτού. Το 60% των επιβατών που έρχονται για τον τελικό αναμένεται να αφιχθούν και να αναχωρήσουν σε λιγότερο από ένα 24ωρο, ενώ ως ημέρες και ώρες αιχμής έχουν προσδιοριστεί η 23η Μαΐου (6 π.μ. – 6 μ.μ.) και η 24η Μαΐου (1 π.μ. – 3 μ.μ.). Τροποποιήσεις γίνονται και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού η γραμμή των ΗΣΑΠ, οι γραμμές 2 και 3 του μετρό και η γραμμή του Προαστιακού (Νεραντζιώτισσα – Αεροδρόμιο) θα λειτουργήσουν την Τετάρτη όλο το 24ωρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή