Γαλαξίας αστέρων στα «Τσικλητήρεια»

Γαλαξίας αστέρων στα «Τσικλητήρεια»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τ’ αστέρια του ελληνικού στίβου θα πάρουν μέρος στο μίτινγκ της σειράς των γκραν πρι «Τσικλητήρεια», που θα διεξαχθεί στις 2 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις φετινές επιδόσεις τους, αφού θ’ αντιμετωπίσουν μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης των 400 μ. με εμπόδια, Φανή Χαλκιά και η «ασημένια» του τριπλούν, Πηγή Δεβετζή και ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 400 μ. μ’ εμπόδια του 2006, Περικλής Ιακωβάκης, είναι τρεις από τους διεθνούς επιπέδου Ελληνες, που θ’ αγωνιστούν.

«Η φετινή κούρσα στα «Τσικλητήρεια» είναι αγώνας-ορόσημο για μένα, αφού θα είναι ο πρώτος μου στα εμπόδια. Πρόκειται για μίτιγκ που συγκεντρώνει παραδοσιακά τους καλύτερους σε κάθε αγώνισμα», είπε η Χαλκιά. Η Δεβετζή τόνισε: «Θα γίνει ένα υψηλού επιπέδου τριπλούν, αφού είναι δεδομένο ότι θα συναγωνιστώ με τ’ άλλα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος».

Αντίπαλος της Δεβετζή στο τριπλούν θα είναι και η φορμαρισμένη, Αθανασία Πέρρα.

Ο Ιακωβάκης, που εκτός από τους ξένους, θα συναντήσει και τον Μηνά Αλοζίδη, δήλωσε: «Το φημισμένο για τα ρεκόρ του γκραν πρι «Τσικλητήρεια», αποτελεί για μένα μοναδική ευκαιρία να αντιμετωπίσω σχεδόν όλους τους μεγάλους αντιπάλους μου. Τα «Τσικλητήρεια» προσφέρουν την ευκαιρία να δει ο κόσμος θέαμα σε κορυφαίο επίπεδο».

Στα 110 μ. με εμπόδια οι φίλαθλοι θα θαυμάσουν τον 20χρονο Κώστα Δουβαλίδη, που πρόσφατα κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με 13.59. Στα 100 μ. θα τρέξουν οι ταλαντούχοι, Μάκης Στεργιούλης και η Μαρία Καρασταμάτη, ενώ στα 800 μ. θα μετάσχει η Ελένη Φιλάνδρα και στα 3000 μ. στιπλ, η Ειρήνη Κοκκιναρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή